5 Ekim 2013 Cumartesi

GÜNAHIN DOKUNUŞU-TIAN ZHU DING-A TOUCH OF SIN



Jia Zhang-Ke'nin filmi Cannes 2013 en iyi  senaryo ödülünü almış. Çin'in twitterı weiboda gördüğü gerçek olayı filminde işlemiş. Ortak konu şiddet. İnsanlar normal hayatlarına katlanarak devam ederlerken biri gelir damarına basar, sabrederler ancak bu işkence bitmez en iyi çözüm sorunu kökünden halletmektir.
İşçi olarak bilinen ancak geçimini hırsızlıkla kazanan acımasız katil çocuğunun yanında bir melektir. Ah şu silah tutkusu da olmasa, karısıyla mutlu mesut yaşayabilirdi.
Saunada çalışan güzel bir kız evli olan sevgilisinin karısını terkedip ona gelmesini beklerken okkalı bir dayak yiyiyor ve intikamını saunaya gelen salak bir müşteriden çıkarıyor.
Yolda karşılarına çıkan büyükbaşlara sevgiyle bakıyor tüm kahramanlar. Animal önemlidir.
Ocakta çalışan işçi sözünü tutmayan patronlarını delik deşik ediyor. İnsanlar onun kötü olabileceğine ihtimal vermemişlerdi oysa ki.
Genç bir işçi köyünden ayrılıp uzaklarda çalışarak mutlu olmak isterken bir fahişeye aşık oluyor, sürekli bir kaçışın peşindeyken çözüm bulamayacağını anlayınca kendini binanın tepesinden aşağı bırakıveriyor.
Sokak tiyatrosundaki oyuncunun dediği gibi günah işledin sen!
Kalabalık+kaos+mutsuzluk: şiddet


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...