31 Mart 2014 Pazartesi

Terminus'da Ne Var? "The Walking Dead"


Kim ölür kim kalır meselesi...
İzlemeden okumayalım lüften.
4. Sezon 8. bölümün sonunda herkes hapishaneden dışarı savrulmuştu.
Gözü dönmüş vali gidip bir kampı kendine göre düzenlemiş, görünürde bir aile bile kurmuştu.
Ancak bu hayat onun için yeterli değildi. Kendi kendine hapishanedekileri (yani Rickleri) düşman edinmişti ve intikam almalıydı.
Kamptakileri doldurup hapishaneye sürdü. Ve Hershel'in kafası gövdesinden ayrıldı... Sapkın vali bunu Michonne'nin kılıcıyla yaptı. Sonrasında karşılıklı bir saldırmaca sürdü. Otobüsle hapishaneden ayrılanlar ve bir sağa bir sola savrulanlar oldu.
Ne hikmettir ki ilerleyen bölümlerde otobüsün en güvensiz yer olduğu anlaşıldı.
8. bölüm sonrasında "The Walking Dead" fanatikleri merakla bekledi.
Kim nereye gitti, nasıl buluşacaklar?
Rick ve Carl, Judith'i kaybetti ve bunu uzun bir süre üstlerinden atamadılar. Ağır yaralı olan Rick'i oğlu Carl gözetti. Bu süreçte babasıyla bazen monolog bazen de dialog şeklinde tartışan küçük Carl büyüdüğünü kanıtladı. Ancak Rick'in eskisi gibi olmadığını "işe yaramaz" hale geldiğini sertçe yüzüne vurdu.
Tabii ki Rick yeniden doğacaktı hemde en vahşi haliyle.
Daryl ise hızla dizinin yıldızı oldu. Beth ile ormanda saklanıp gerektiğinde okuyla walker öldürmeye devam etti. Ancak Beth için sıkıcı bir durumdu. Hiç konuşmayan bir adamla ömür geçmezdi. Hayatında ilk defa içki içmek isteyen Beth'in sonu ortadan kaybolmak oldu. Geride Daryl kaldı. Yolda onu bulan adamlarla takıldı Rick ile karşılaşana kadar. 
Yarı finalden sonra herkes ormanda yolunu aradı ve zombilerin kafasına keskin bir alet sapladı... Özellikle Michonne'in etrafındaki zombileri bir çırpıda kılıcıyla yoketmesi izlenesi bir sahneydi.
4. sezon sıkıcı olmaya başlayan hapishane muhabbetini bitiren valiye özelden teşekkür etmek isterim. Bir önceki sezon bitirse daha çok sevinirdim. Çünkü uzun süre bir yerde kalmaları onları kısır döngüye hapsediyor. Sürekli birbirini yiyen zombi öldüren insan topluluğu da bir yere kadar tabii.

TERMINUS 
Bir şekilde sağ kalan herkesin karşısına demiryolu çıktı. Tabelalarda "Terminus kampına gelin" gibi bir takım yazılar gördüler.Ve rayları takip ettiler. Birbirlerini kaybeden Glenn ve Maggie de bu yolla kavuştular.
(Birbirlerini arama sürecinde aşkın getirdiği cesareti gayet güzel göstermiş oldular. Ve ikisi de birbirinin yaşadığına sonuna kadar inandı.)
Washington'a götürülmesi gereken bilim adamı ve ondan sorumlu asker de onlara katıldı. 
Ancak Terminus nasıl bir yerdi? İlk giden ekip bunu pek sorgulamadı. "Artık hayatta kaldık, kampa sağ salim vardık" diyerek içeri girdiler ve Mary teyzenin barbekülerinden yediler.
Sonradan oraya varan Rick cephanesini toprağa gömdükten sonra Terminus'a daha şüpheci yaklaştı. Bu yüzden kapıyı kullanmadan içeri girdi. Pek de haksız sayılmazdı. 
Eski dostlarının eşyalarını başkalarının üstünde görünce dayanamadı ve onlara kavuşacak zemini sağladı. 
Rick-Carl-Daryl-Michonne-Glenn-Maggie ve yeni dostları bir vagonun içindeydiler.
Tyreese, Carol ve Judith ise dışarıda.
Rick: "onlar kendilerini akıllı sanıyorlar, sert taşa çarptıklarının farkında değiller" diyerek sezon finalinin son cümlesini çok karizmatik bir şekilde söyledi.
Yani küllerinden yeniden doğmak nasıl olurmuş sevgili senaristler bize göstermiş oldu.

5. Sezonda ne olur?
Merakla yaklaşık bir sene boyunca 5. sezonun başlamasını bekleyeceğiz.
Bu sürede izlenimler tazeyken eşle dostla bunları paylaşmak lazım.
Tahminler de cabası, kim ölür kim kalır, Terminus'dan nasıl kurtulurlar?




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...