29 Kasım 2017 Çarşamba

L'equilibrio


Peder Don Giuseppe Roma'da rahiplik yapmaktadır. Göçmenlerin kaldığı evde eğitim veren Veronica ile aralarında su üstüne çıkmayan bir çekim vardır. Seçim yapma zamanı geldiğinde rahip Tanrı'ya hizmet etmeye karar verir. Üstlerine onu evine yollamalarını rica eder. Eşyalarını alıp Napoli'ye gider. Oradaki peder tarafından iyi karşılanır. Etrafındaki insanlarla tanışır ve işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışır. Bu süreç biraz sıkıntılıdır. Çünkü Napoli'deki mahallede kurulan düzen pek doğru- düzgün değildir. Devletin unuttuğu yerde mafya kendince düzen kurmuştur ve kilise de buna uymak zorundadır.
En büyük sorun etrafta toplanmış bekleyen çöplerdir. Halkın yarısını kanser yapan bir çöp yığınları için çözüm üretilmemiştir. Eski peder yerine gelecek olan Giuseppe'ye bu konuyu açıklar. Diğer yandan da uyuşturucu sorunu pederin gözüne batar. Ölmek üzere olan kanser hastası bir kadının son dileğini yerine getirir. Oğlunu 'o' hayattan çekip çıkaracaktır. Ancak Saverio peder ile bir bağ kurar ve zamanla ona yardım eder. 10 yaşında taciz edilen bir kız çocuğu sırf binayı polis basmasın diye bu işkenceye maruz kalmaktadır. Bunu öğrenen peder kızı doktora götürür ve raporu alır, polise gider ancak sonuç alamaz. İşin peşini bırakmamaya kararlıdır. Ne yazık ki Saverio pederi öldürmesi için gönderilir. O da bunu yapamaz. Kendi canına malolacağını bilmemektedir.
Peder önce insan olmak ve herkese yardım etmek için oradadır. Durumu Vatikan'a bildirir. Çoğu filmde gördüğümüz gibi Vatikan da pedere 'İşine bak' muamelesi yapar. "Git dengeni bul!". Peder bir şekilde davasından vazgeçirilir. Başa dönerek Veronica'dan yardım ister.
Mafyaya bir de karşı taraftan bakan film, insan olmakla görevini yerine getirmek arasındaki farkı sorguluyor. Hele ki kanunsuz bölgelerde bu işlerin ne kadar zor olduğunu izleyiciye anlatıyor. İyi seyirler.)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...