14 Kasım 2017 Salı

Toivon Tuolla Puolen



Khaled, Suriye'deki savaştan kaçmak zorunda kalır. Nişanlısını ve tüm ailesini kaybetmiştir. Bir tek kız kardeşi hayattadır. Onun izini de Avrupa yollarında kaybeder. Tesadüfen saklandığı gemi Finlandiya'ya gelir. O da kendine çeki düzen verip soluğu polis karakolunda alır. Pasaportunu uzatır ve sığınma talep eder. Bu süreçte bir yerde kalır. Amacı orada sığınmacı olup kız kardeşini de yanına almaktır. 
Wikstrom gömlek satan evli bir adamken ani bir kararla karısından ayrılır ve elindeki gömlekleri yarı fiyatına satar. Tüm parasını kumara yatırır ve baya kazançlı çıkar. Elindeki parayla bir restoran devralır. Orada kendine yeni bir yaşam kurar. 
Mahkeme Khaled'ın sığınma talebini reddeder. Türkiye üzerinden Suriye'ye geri iade edilecektir. Bu kez harekete geçen genç adam polisten kaçar. Sokaktaki faşistler de peşindedir. Khaled, Wikstrom'un restoranının önüne yerleşir. Yaşlı adam onu restoranda işe alır. Bir süre sonra Khaled kardeşinden haber alır. İş onu Finlandiya'ya kaçırmaya gelmiştir. Wikstrom dostuna yardım etmeye kararlıdır. Khaled'in ara-sıra dediği gibi "İyi insanlarla karşılaştım...". Dilini bilmediği bir ülkede iyi insanlarla karşılaşan mülteci adam bakalım amacına ulaşabilecek midir?
Aki Kaurismaki tarzı film sevenlere şiddetle önerilir! Yeni vizyona giren film için iyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...