21 Kasım 2017 Salı

Sleepy Hollow


Washington Irving'in 1820'li yıllarda yazdığı "The Legend of Sleepy Hollow" adlı kısa öykünün uyarlaması olan "Sleepy Hollow" adlı filmin yönetmeni Tim Burton. Tam Tim Burton filmi olmaya layık bir öykü...
Ichabod New York'taki cinayetlere açıklık getirmeye çalışırken bir yandan da adaletin çalışması için girişimlerde bulunur. Hakim onu başından savmak için uzaklardaki bir kasabaya kafası kesik cinayetlerin sorumlusunu bulmaya gönderir.
Biraz korkak olan Ichabod daha kasabaya gelmeden ürkmüştür. Bir zenginin evinde kalacaktır. Herkes eğlenirken polis memuru içeri girer. Evin güzel kızı ile karşılaşırlar. Ichabod pek temkinlidir. Zaten kızın nişanlısı vardır. Cinayetler devam eder. Olay yeri inceleme olarak kendi el yapımı alet edevatıyla keşfe giden genç polis kimsenin bilmediği bir şey söylemez. Kasabanın ileri gelenleri ondan umudunu kesmiştir. Çünkü Ichabod yeni keşfettiği sırlar zaten diğerleri tarafından bilinmektedir. Yavaş yavaş gerçekler açığa çıkar ama bir türlü neden kafaların kesildiği anlaşılamaz. Ayrıca kafalar ortada yoktur. Ichabod evin güzel kızı ve babasının intikamını almak isteyen bir yetimle yola çıkar. Hayalet süvarinin sırrını çözmeye başlarlar. 
Korku dozu sınırda olan eğlenceli ve sağlam kurgulanmış bir film. Hem Tim Burton filmi hem de fantastik-korku sevenlerin kaçırmaması gerekir:)) Johnny Depp de izlenesi bir oyun sergiliyor:)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...