21 Kasım 2017 Salı

Dead Man



William Blake ailesi ölünce Claveland'ı terkeder. Amacı başka bir şehirde iş bulmaktır. Muhasebeci olarak bir şirketten kabul mektubu alır. Ne yazık ki oraya gittiğinde başkası işe alınmıştır ve patron onu kovar. Hayalleri suya düşer. Çünkü cebindeki son parasını bu yolculuğa yatırmıştır. O gece eski bir fahişeye yardım eder, geceyi birlikte geçirirler. Bu kızın patronun oğluyla birlikte olduğundan habersizdir. Aniden gelen adam silahını çıkarır ve kızı vurur. William da kızın silahıyla adamı alt eder. Filmin başından beri silahtan, tüfekten korkan adam elini kana bulamıştır.
Kurşun yarası olan adamı bir Kızılderili bulur. İsmi Nobody'dir. William'ı iyileştirmeye çalışır ikisi arkadaş olurlar. Patron William'ın peşine üç azılı katil takar. "Onu ölü ya da diri getirene para ödülü verilecektir." William katil olduğunu kabullenmedikçe insanları öldürmek zorunda kalır. Kendi canını korumak için bunu yapmaya mecburdur. "Ne de olsa orası Amerika'dır orada herkesin silahı vardır."
Amacı basit bir muhasebeci olmakken azılı bir katile dönüşen William Blake'in öyküsü... Filmi Jim Jarmusch 1995 senesinde yönetmiş, başrolünde de Jhonny Depp oynuyor. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...