14 Kasım 2017 Salı

Alarme-Amor


Yıllar önce İKSV Tiyatro Festivalinde Theodoros Terzopoulos'un workshopuna katılma imkanı yakalamıştım. Beden kullanımı için yapılan çalışmalar gerçekten çok faydalıydı. Bu sene festival kapsamında Moda Sahnesinde Terzopoulos'ın "Alarme" ve "Amor" adlı iki oyunu izledik. "Alarme" oyunu sahne ve kostüm tasarımı ile bütünleşmiş. Tabi ki beden kullanımı en temel noktası. Oyuncular iki hırslı kadını başarıyla canlandırıyor. Kraliçe I. Elizabeth ve İskoçya Kraliçesi Maria Stewart arasındaki kavgayı konu alıyor. Mektuplarından yola çıkarak yazılan oyuna Terzopoulos da bir üçüncü kişiyi ekleyerek katkıda bulunmuş.)) Bir erkeğin kadınlara o kadar hakaret etmesi bazen hoşuma gitmese de sonundaki şahmaran duruşu kalbimi kazandı. Oyuncular: Tasos Dimas, Aglaia Pappa ve Sophia Hill. 
"Amor" ise para ve aşk arasında yaşanan git geli işliyor. Usta oyuncular sahneyi dolduruyor. Sayılar mı satın alma gücü mü yoksa güzel bir kadının dansı mı daha çok ilgi uyandırıyor. Performans izlemek için Yunanlı usta Theodoros Terzopoulos'un işleri tam anlamıyla dört dörtlük. Bulup izleyen tiyatro meraklılarına iyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...