26 Kasım 2017 Pazar

Ghost Dog: The Way of the Samurai


Ghost Dog bir damda güvercinleriyle birlikte yaşamaktadır. Mafya üyesi Louie yıllar önce onun hayatını kurtarmıştır. Bu sebeple onu hocası beller ve izinde yürür. Aslında Louie için kirli işler yapmaktadır. Bir gün görevini yerine getirmek için bir eve gider ve orada adamı öldürdükten sonra bir kızla karşılaşır. Büyü bozulmuştur. Artık görünen Ghost Dog bulunup öldürülmelidir.
Louie kendisinin yerine tetikçisinin öldürülmesine sesini çıkarmayacaktır. Yine de dayanamaz onu uyarmaya gider. Ghost Dog bu kez onun hayatını kurtarır. Bir çok seçeneği varken o kalıp Samurai sadakatiyle öğreticisini takip eder. Onun hayatını tehlikeye atanları bir bir temizlemeye karar verir. 
Avlanma yasağı olduğu halde küçük bir ayıyı vuranları da öldürmesi filmin bonuslarından biri. Haitili bir siyahi ile arkadaşlık kurması, aynı dili konuşmamalarına rağmen birbirlerini anlamaları arkadaşlık kavramının önemini güzelce anlatıyor. Parkta tanıştığı küçük kıza kitap alışverişi yapması da Ghost Dog'un ne kadar yufka yürekli olduğunun altını çiziyor.
Jim Jarmusch imzalı bu filmin devamı çekilecekmiş. Bu da geçen hafta çıkan haberler arasında.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...