18 Aralık 2017 Pazartesi

Thelma


Thelma üniversite okumak için Oslo'ya gider. Ailesi onu küçük bir eve yerleştirir. Sık sık kızlarını kontrol eden aile, onun dini ve ahlaki öğretilerinden çıkmamasını sağlarlar. Doktor olan babası ve tekerlekli sandalyedeki annesi soğuk ve kapalı bir tutum sergilerler. Thelma ilk kez evden uzak olmanın verdiği özgürlüğü yavaş yavaş kullanmaya başlar. Sınıf arkadaşı Anja, kütüphanede epilepsi krizi geçiren Thelma'ya yardım eder. Bu vesileyle yakınlaşırlar. Thelma ona aşık olur. 
Asıl ilginç olan Thelma'nın üstün güçleri olmasıdır. "Bir şeyi çok istersen olur" sözü gibi Thelma istemediği insanların ölümüne neden olmuştur. Küçükken kıskandığı erkek kardeşi gibi... Tam olarak sonuçları açıklanamasa da aileye göre sorumlu Thelma'dır. Tıpkı babaannesi gibi. (Bu arada öldü denilen kadın yıllar sonra bir bakımevinde ortaya çıkmıştır). Thelma gerçeklere ulaşmaya karar verir.
Hastalığının nedeni ve ailesinin tavrı onu başka birinin ölümüne yönlendirir. Belki de Thelma iyileştirici özelliğini keşfetmek üzeredir. 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...