20 Aralık 2017 Çarşamba

The Beguiled


Amerikan İç Savaşı sırasında yaralanan kuzeyli bir asker Virginia'da birkaç kadının yaşadığı bir okulun yakınında bulunur. Onu alıp kaldığı yere getiren küçük kızın tek amacı iyileşmesini sağlamaktır. Önceleri okuldaki öğretmenlerin de amacı budur. 
Askerin yarasını saran Martha, her ne kadar ciddi görünse de kendini ona yakın hissetmeye başlar. Geçen kısa süre içinde McBurney evdeki kızlara mavi boncuk dağıtmıştır bile... Onun da tek amacı savaştan sağ salim çıkabilmektir. Oysa kadınların hepsine farklı oynamak ona pahalıya patlayacaktır. Edwina, askere karşı bir adım geri dursa da ona aşık olduğunu ve birlikte gidebileceklerini söyleyen McBurney'den etkilenir. Küçük ama biraz oynak olan Alicia çoktan harekete geçip adamı öpmüştür.
Evdeki tek erkek olmanın şansını yanlış kullanan McBurney Edwina'nın odasına gideceğini söyleyip Alicia'yı ziyaret eder. Olanlar olur, merdivenlerden aşağı itilen askerin bacağı kötü yaralanır ve Martha gereken teşhisi koyar. 
Uyandığında bir bacağının olmadığını gören adam çılgına döner ve onları esir alır. Esir konumundayken kadınların zaaflarından yararlanmanın sonu daha acı olacaktır.
Sofia Coppola'nın son filmi Thomas Cullinan'ın romanından uyarlama. Başrollerde Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirstan Dunst ve Elle Fanning var. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...