18 Aralık 2017 Pazartesi

Dunkirk


2. Dünya Savaşı sırasında Almanya'ya karşı savaşan Fransız, Belçika ve İngiliz birliklerinin Dunkirk limanında sıkıştırılmasını konu alıyor. Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği film sıradan savaş filmlerinden biraz farklı. 
Bir İngiliz askerinin limandan ayrılma çabası, bir pilotun düşmanı alt etmeye çalışması ve İngiliz sivillerin kendi tekneleriyle askerlerini kurtarmak için yola çıkması... Hepsi paralel bir şekilde farklı zamanlar baz alınarak anlatılıyor. 
Limanda kurtarılmayı bekleyen askerler bazen bombalanıyor ve sayıları an be an azalıyor. Hiç kan görmesek de savaş filmi izliyor olmanın gerginliği izleyiciyi sarıyor. Hemen oradan kurtulmaları lazım! Dediğimiz anda komutanlar aralarında konuşuyor "İngiltere gemi gönderemiyor bir sonraki savaşa hazırlık yapıyor". Kendi halkını ölüme mahkum eden insanlar gerçekten var olabiliyormuş diyorsunuz. 
Siviller limandan ayrılarak kendi imkanlarıyla askerleri kurtarmaya gidiyorlar. Ve adı hiç anılmayan Alman askerleri onları denizde de bombalamaya devam ediyor. Farklı bir savaş filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...