25 Aralık 2017 Pazartesi

After the Storm-Umi yori mo mada fukaku


Son yıllarda "Like Father Like Son", "Kiseki" ve "Our Little Sister" filmleriyle bize ebeveyn-evlat ilişkisini sorgulatan yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın 2016 yapımı filmi "After the Storm". Shinoda yıllar önce yazdığı kitapla ödül almış işsiz bir yazardır. Diğer kitabına hazırlandığını söylese de bir dedektiflik bürosunda çalışmaktadır. Asıl garip olan eşinin onu aldattığını ispat etmeye çalışan çiftlere değil de aldatan tarafa gider, amacı onlardan daha fazla para almaktır. Bir şekilde patronunu da dolandıran adamın tek amacı ayda bir oğluna nafaka ödemek ve onu rahatça görebilmektir. Bir şekilde hala eski karısını sevse de onun yeni eş adayına da pek sesini çıkaramaz. Çünkü maddi yönden zayıftır.
Babası da Shinoda gibidir. Piyango ve kumar takıntılı, rehin dükkanına sürekli eşya bırakan ve annesinin çekmecelerini karıştırıp para arayan... Annesi her ne kadar bir şeyleri paylaşmayı düşünse de oğlunun işe yaramasını istemektedir. Fırtına gecesi Shinoda oğlu, eski karısıyla annesinin evinde mahsur kalır. Bakalım o gece yaşananlar ona hayatını sorgulatabilecek midir?

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...