26 Aralık 2017 Salı

Mother


Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer ve  Domhnall Gleeson gibi tanınmış oyuncuların yer aldığı "Mother" filminin yönetmeni Darren Aronofsky. "Black Swan", Requiem for a Dream", "The Wrestler" gibi filmlerin yönetmeni olan Aronofsky yine izleyiciyi etki altında bırakıyor. 
Şair olan kocasıyla gözlerden uzak eski ve büyük bir evde yaşayan kadın anne olup olmama konusunda git gel yaşamaktadır. Eşinin ilgisiz olması ile başa çıkar çünkü onun yeniden yazıp üretime geçmesini istemektedir. Beklenmeyen doktor lakaplı bir adam gece kapılarını çalar. Eşi onu içeri alır, hayranı olduğunu sonradan öğreneceği adama oda verir. Ardından karısı da eve gelir. Kadın bundan rahatsız olur hiç tanımadığı insanlar evlerine gelip yerleşmiş bu da yetmezmiş gibi kocasının ödülünü kırmışlardır. 
Eve yaşlı çiftin oğulları gelir ve büyük bir kavga kopar. Bunun sonunca bir oğulları ölür diğeri ise kayıptır. Kabus, rüya karışımı sahneler ardı arkasına gelir. Evliliklerini düzeltme kararı alırlar ve mother hamile kalır. Uzu bir süre Jennifer Lawrance takibindeki kamera artık daha bağımsızdır. Hamile kalan kadın mutludur çünkü kocası da yeniden üretime geçmiş ve son şiir kitabını bastırmıştır. Bu kez hayranları evi sararlar bu da yetmezmiş gibi motherı huzursuz ederler.
Farklı bir anlatımla İncil baz alınarak yazıldığı söylenen senaryo hem bir yaratıcının hem de annenin istekleri ve egolarının çarpışmasını seyirciye gösteriyor. İzlenmesi zor olarak yabancı kaynaklarda sık sık altı çizilse de sinema ile ilgilenenlerin kaçırmaması gereken bir film. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...