19 Aralık 2017 Salı

Loveless-Nelyubov


Zhenya ve Boris ayrılmak üzere olan bir çifttir. 12 yaşındaki oğulları Alyosha'nın kimde kalacağı büyük problemdir. Zhenya oğlunu 24 saat boyunca doğuramadığı ve babası Boris gibi kokmaya başladığı gerekçesiyle istememektedir. Zaten Alyosha'ya pek de sıcak davranmaz, her fırsatta ona bağırır. Çünkü kocasından daha zengin ve yaşlı bir adam bulmuştur. Tek amacı evin satmak, oğlunu babasına ya da bir yatılı okula bırakmak ve yeni güzel evine yerleşmektir.
Boris'in yeni eş adayı hamiledir. Başkasının çocuğuna bakmamaya kararlıdır. Tek derdi Boris ile evlenmek ve çocuğunu büyütmektir. Boris ise ayrılmaktan öte boşanmış birinin işten atılacağı korkusunu yaşar. Şirketindeki herkes evlidir ve geleneklere uygun yaşamları vardır. Boris eski karısı yerine yeni karısını buluşmalara getirerek işin içinden sıyrılacağını düşünür. 
İkisinin derdi yeni birileriyle hayat kurmaktır. Bu planların içinde Alyosha yoktur. Zaten sevilmemektedir. Kendini fazlalık gibi gören çocuk ortadan kaybolur. Saatler sonra farkına varan ailesi onu aramak bile istemez. Zhenya kocasını suçlar. Boris de mesai bitmeden eve gelmez. Polis ve arama ekibi çoktan işe başlamıştır. Kar-soğuk demeden Alyosha'yı ararlar ancak bulamazlar.
Andrey Zvyagintsev'in "Leviathan", "Sürgün", "Dönüş", "Elena" filmlerinden sonra "Sevgisiz" ile yine aile konularına değinmesi çok yerinde ve etkileyici olmuş. Rus sinemasından güzel bir drama izlemek isteyenlere önerilir. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...