19 Aralık 2017 Salı

My Happy Family-Chemi Bednieri Ojakhi


Manana, kalabalık bir ailede yaşar. Anne babası, kocası ve çocuklarıyla üç kuşak birlikte küçük bir evdedirler. Öğretmenlik yaparak ailesine bakan Manana bir anda yalnız yaşamaya karar verir. Doğum gününde eşi ona sürpriz parti düzenlemiştir. Onlarla birlikte olmaktan hoşlanmadığı için balkonda gecenin bitmesini bekler. Manana aslında gitme kararını çoktan vermiştir ancak bir ışık beklemektedir.
17 yaşındaki bir kız öğrencisinin boşandığını öğrenir, kızın sözleri aklına kazınır. İnsan bir kez karar verdi mi hemen harekete geçmelidir. Manana eşyalarını toplar ve aile karmaşasından uzağa bir eve kendini atar. Önce anne baba "Elaleme ne deriz?" diye sorgularken çocukları "Biz nasıl geçineceğiz?" diye kara kara düşünür. Kocası da pasif bir şekilde karısının geri gelmesini bekler.
Manana kimseye açıklama yapmaz. Tek istediği yalnız yaşamaktır. Sürekli pasta yiyerek mutlu olmaya çalışır. Yeni evini de düzene oturtmuştur. Pazarda karşılaştığı okul arkadaşıyla eski mezunlar buluşmasına gider. Orada hayatının şokunu yaşar. Kocasının onu yıllar önce aldattığını ve 13 yaşında bir oğlu olduğunu öğrenir. Manana ne kadar doğru bir karar aldığını anlar. Artık geri dönüş yoktur.
Kızı da kocasından aldatma yüzünden ayrılır. Bu kez oğlu devreye girer. Karnı burnunda bir gelini eve getirir. Manana kocasıyla yeni evinde yemek yer. Ve ilk kez ona sorar "Sen kim olduğunu biliyor musun?".
Nana Ekvtimishvili'nin yazıp yönettiği Gürcistan filmi görülmeye değer. Kadının özgürlük kavramını çok güzel anlatıyor. Müzikleri de tekrar tekrar dinlenilecek kadar etkileyici. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...