18 Aralık 2017 Pazartesi

The Party



"The Party" Sally Potter'ın yazdığı kara bir İngiliz komedisidir. Janet, siyasi başarısını yakın arkadaşlarıyla kutlamak için hazırlık yapmaktadır. April kocası Gottfried ile gelir. Janet'in eşi Bill de salonda sabit bir noktaya bakıp içmeye devam etmektedir. Gottfried özlü sözlerin adamı olarak söylenmeye başlar. April ise her ne kadar kocasını bastırmaya çalışsa da başarılı olamaz. Arkadaşı Janet'e yardım için mutfağa gider.
Her şey göründüğü gibi normal değildir. Zamanla gerçekler su yüzüne çıkacaktır. Lezbiyen çift Martha ve Jinny gelirler. Güzel haberleri vardır. Jinny üçüz bebek beklemektedir. Ardından gelen Tom banyoda uyuşturucu alır ve silahı vardır. Ortalık karışmak üzeredir. Bir süre sonra itiraflar gelir. Bill ölmek üzeredir ve hayatının geri kalanını başka bir kadınla geçirmeye karar vermiştir. Bu kadın da Tom'un eşidir. Janet ve Tom çıldırırlar. Oysa Janet de kocasını aldatmaktadır. Birkaç sır daha gün yüzüne çıkar. Martha da Bill ile gençliğinde yatmıştır. Bu sır da Jinny ile olan ilişkisini gerer.
Gottfried Bill'in hastalık teşhisini ciddiye almaz, kendince alternatif tedavi yöntemleri önerir. April de Janet'i teselli etmektedir. Tom sonunda dayanamaz ve Bill'e saldırır. Silah Janet'ın eline geçer ve son gelen misafirin hayatı tehlikededir.
Karakterler çok güzel yaratılmış ve sınırları iyi çizilmiş. Zekice espriler de Sally Potter'ın eseri. Bol kahkahalı iyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...