1 Aralık 2013 Pazar

Ev yapımı pestolu makarna ve beze


Makarna hamurundan kalan yumurta beyazları yaklaşık 200 gr. şekerle çırpılırsa beze olur. Tabi bunun için internetteki düzgün bir siteden tarifi okumak lazım. Güzelce sabırla uygulamak lazım. Fotoğraflarda yapım aşamaları var. Makarnadan geriye bir şey kalmasa da bir avuç beze hala yenmeyi bekliyor. İlk deneme olmasına rağmen çççooookk güzel oldu kereta. Yine yapılır yine yenir. Tek sorun yumurta sarılarını kullacak yer bulmak!. Tatlı yesin insan tatlı konuşsun. Güzel bir 1 Aralık geçirdik sevgilimle.



Sevgilim doğumgünümde benim için özel makarna yaptı. 2 Greedy İtalians izleyince aşkım delirip hemen tarifleri okuyor ve bir sonraki adımı gördüğünü pişirmek oluyor. Evden çıkamadık marketten sipariş verdik. 1,5 saat sonra geldi aşkım hemen makarna hamurunu yoğurmaya başladı.Yazım anlından tonlarca ter aktı ben sildim uzun süren mücadelenin sonunda hamur pişirilmeye hazırdı asıl mesele incelmesiydi. Mubarek açtıkça inceliyor, ayrıca fesleğen sosunu da pestoyu evde hazırladı:)) Hepsi anlık günlük taze. Piştikten sonra beyaz şarapla parmaklarımızı yedik:)) Aşkımın elleri ayakları dert görmesin.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...