30 Aralık 2013 Pazartesi

47 Ronin - 47 Samuray


47 Ronin, temelinde gururlarını kurtarmak isteyen samurayların öyküsünü anlatıyor. Lord Asano'nun himayesindeki halk huzurlu bir hayat sürmektedir. Asano tarafından küçükken ormanda bulunan Kai ise onlardan uzak bir barakada yaşar. Kai'ın babası İngiliz annesi ise köylüdür, melez olduğu için samuray olamaz. Asano'nun kızı Mika ile birbirlerine aşıktırlar ancak bu aşk umutsuzdur. Ako halkını koruyan savaşçılar ve lordun çevresindeki samuraylardır. Ancak bir gün İmparator Shogun Tsunayoshi Lord Kira ile ülkeye ziyaret düzenler. Görsel şölenlerin altında büyücü Witch'in hain planları vardır. Bir gece Lord Asano zehirlenir, misafiri Kira'ya saldırdığı gerekçesiyle intihar etmesine İmparator tarafından izin verilir. Samuraylar da  Ronin olurlar. Yani efendisiz kalırlar. Mika bir senelik yasın sonunda Lord Kira ile evlenecektir. Witch'in büyülerine göre Mika intihar edecektir. Bir sene boyunca baş samuray Oishi bir kara delikte çıkarılmayı bekler. Kai ise acımasızca Hollanda adasında dövüştürülmektedir. Oishi oğlu Chikara'nın da yardımıyla intikam almak için harekete geçer. (Filmin sonunu izleyenler bilecek).
3D olması gereken açılıştaki dev canavarı kovalamaca sahnesi gayet güzeldi. Ancak filmin geri kalanının 3D olmasına gerek yoktu. Keanu Reeves başrolü tek başına alıp götürmüştü, özellikle dövüş sahnelerindeki performansı etkileyiciydi. Dilinin İngilizce yerine Japonca olmasını tercih ederdim (gerçekçilik açısından). Filmin en güzel yanı ise gereksiz uzunlukta olmamasıydı. Fantastik-macera türündeki bu filme büyüler ve devasa yaratıklar güzel yerleşmiş. Konu ve filmin sonu biraz daha köpürtülseymiş Hollywood'a daha güzel yaranılırmış gibi görünüyor.
İzlerken ellerim terlese de samuray olmak ister miyim bilemedim...
Sonunda ölmeyeceksem EVET!
Not:
Variety dergisi filmi "disaster" olarak nitelendirmiş IMBD puanı ise 6.7.



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...