22 Kasım 2013 Cuma

Under the Dome-Stephen King

Stephen King tarafından 2009 Kasım'da yayınlanan roman "Under the Dome" dizi olarak yayınlanmaya başladı. 1. Sezonu biten dizi 2. sezon için onay aldı.
2. sezonu usta Stephen King'in yazacağı konuşuluyor. Önceki senaristlerle ne sorun yaşandı bilemiyorum ancak izleyici bazı mantık hatalarından ve boş geçen bölümlerden şikayetçi.
Chester's Mill kasabası kendi halinde yaşamına devam eden insanlarla doludur. Ancak bir gün kasabanın üstüne küre gelir. Maalesef küre hiçbir şekilde açılmaz.
Dışarıdan füze bir gönderseler ateş açsalar dahi çözüm yoktur.
Kürenin içinde kalanlar birbirleriyle hesaplaşır, yağma olur, cinayetler işlenir, insanların içindeki egolar açığa çıkar.
Ormanın derinliklerinde kürenin kalbi bulunur. 4 kişinin ona dokunmasına ihtiyacı vardır. Aksi taktirde kelebek kozasından çıkınca ölecektir.
Sadece kubbebin altındakileri izliyoruz oysa ben bir yandan kubbenin dışında kalanların durumlarını merak ediyorum.
Simpsons hayranları bu olaya kıllanmış çünkü daha önce Simpsonlarda bir bölüm kubbe tepelerine geliyormuş. İnternetteki videodan bazı sahne örnekleri görülebilir.
İzlenebilir bir dizi, özellikle Dean Norris hayranları için Breaking Bad sonrası özlem giderilebilir.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...