24 Kasım 2013 Pazar

Gülsün Karamustafa-Salt Beyoğlu


"Vaadedilmiş Bir Sergi" adıyla Taksim Salt'da açılan Gülsün Karamustafa'nın sergisi kapı girişindeki renkli saten yorganlarla karşılıyor sizi. Aaa ne güzel diyerek renk renk eski yorganların fotoğrafını çekmeye başlıyorsunuz hemen.
3. katta ise leopar desenin hakim olduğu zamanında evlerimizde kullandığımz battaniyeler, örtülerden oluşan eserler bulunuyor. Sanatçı göçebe kimlikler, yerelleşme, yerinden edilme, toplumsal cinsiyet ve kültürel farklılıklara ilişkin özgün eserlerini bir araya getirmiş.
Ortadaki videoda sürekli bir müzikle dönen eski bir bebek, altındaki yerleştirmede ise 80li yılların oyuncaklarından seçmeler bulunuyor.
5 Ocak 2014'e kadar görülebilir.

Basın Bülteninden;
Oturduğu apartmanın eski Rum sahiplerinin hikâyesinin izini süren Apartman (2012) işi, söz konusu hareket ve devinimi cisimleştirirken, aynı zamanda Karamustafa’nın işlerindeki başka bir ana hattı içinde barındırıyor: Sanatçının kişisel tarihi, Türkiye toplumsal tarihi ile iç içe geçiyor; göç olgusu kendi yaşamına dokunuyor. Ankara-İstanbul yataklı tren yolculuğundan bir anı yakalayan Güllerim Tahayyüllerim (1998), sanatçının çocukluğuna ait bir fotoğraf karesini ortak bir nostaljiye dönüştürüyor. Kişisel hatıranın toplumsal bellekle beraber örüldüğü bir diğer iş olan Sahne (1998), Karamustafa’nın aktif politik geçmişi ve 1971 darbesinden sonra tutuklanmasından yola çıkıyor. Sahne enstalasyonuna, bu sergide ilk defa gösterilen hapishane dönemi resimleri (1972-1978) eşlik ediyor. 










Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...