27 Kasım 2013 Çarşamba

İstanbul Kısa Film Festivali Filmleri 4


İtalyan Kültür'deki diğer seansın filmleri güzel bir karma oluşturmuş.
Helmy Nouh "Kağıttan Gemi" adlı filminde yalnız bir gencin bir kızla iletişime geçmesini konu alıyor. Sevimli bir tip olan çocuk yalnız kaldığı kimseyle konuşamadığı için dertlidir. Boş bir barda bira içerken yanında yalnız oturan editör ile sigara alışverişi bahanesiyle sohbete dalar. Ardından taksi ararken yolda dialoga devam ederler. Bu dialog aslında Mısır'ın hasret kaldığı bir durumdur.

Peter Volkart "Oda 606" adlı kısasında tam olarak hayal dünyasına dalmış. Takma gözcü bir adam 606 numaralı otel odasına yerleşiyor. Odadaki her nesnenin arka planı sağlam yani saatin içinde bir sandalyeye oturmuş tepesine su damlayan bir adam var. Havalandırma, lavabo, tablo vs. İçeri girince değişik bir dünyayla karşılaşıyor insan. Ama içeriden biri var ki dışarı çıkmak istiyor.

Renato Chiocca "Bir Kez Açılınca" isimli kısa filminde içeriden yeni çıkmış bir arkadaşını görmeye giden adamın yeğeniyle olan durumunu anlatıyor. Aslında sinemaya gidecekken gelen bir telefon üzerine yönlerini değiştirip bir arkadaşı görmeye giderler. Yönetmenin dediğine göre bir öykü ile çizgi romanı birleştirmiş. Bütünün ortasındaki bir anına şahit oluyoruz. Yine ortadan çıkıyoruz.

Fabian Giessler "İki Kişilik Oda" animasyonunda bir şehir efsanesini konu almış. Hastane odasında yatan 2 kişi biri cam kenarında diğeri uzakta. Cam kenarındakine neyi gördüğü soruluyor. Oda hayal dünyası elverdiğinde anlatıyor. Cam kenarına geçmenin bir tek yolu var o da oradakinin ölmesi...

Tato Kotetishvili "Karpuz" adlı çalışmasında yol kenarına arabasını park edip karpuz satmak için bekleyen tombiş bir adamın yolun karşısına gelen rakibiyle değişen durumunu anlatıyor. Havada uçuşan karpuzların yerlere saçılmaları yüzünden insan bu mevsimde karpuz yemek istiyor ancak nafile.

Matis Burkhardt "Parazit "adlı kısasında ev arkadaşlarıyla yaşayan yalnız bir kızın, radyo programcısı adamın sesine aşık olmasını ve ona olan saplantısını anlatıyor. Sürekli kulaklığıyla onu dinleyen tek taraflı bir bağ kuran kız programcının da ona aşık olduğunu düşünüyor ve bir gün programı arıyor. Canlı yayında ilanı aşk edince de tüm hayalleri yıkılıyor.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...