4 Ağustos 2016 Perşembe

Zootopia


Disney'den harika bir film daha. Ailecek izlenebilecek sosyal mesajı olan, komik, eğlenceli animasyon 2016'nın gözde filmlerinden. Zootpia aslında "Irkçılık" kavramını ele alıyor. Bunu tatlı bir yolla işleyerek izleyiciye anlatıyor.
Zootropolis, evrim geçirerek insanlar gibi olan hayvanların dünyasıdır. Tüm memeliler, büyük şehirde ya da kırsalda yaşarlar. İnsanlar nasıl giyiniyor, iki ayak üzerinde yürüyor, işe gidiyor, akıllı telefonla oynuyor, eğleniyorsa onlar da öyle yapmaktadırlar. Şehirler her hayvanın cinsine ve boyutuna göre şekillenmiş, her türün yaşayabileceği ortam ve iklim dizayn edilmiştir.
Köyde yaşayan Judy'nin ailesi tarımla uğraşır. Bir sürü kardeşi olan kız diğerleri gibi havuç satıcısı olmak istemez aklında polis olmak vardır. İlk tavşan polis olmak için uğraşır ve sonunda okulunu birincilikle bitirerek büyükşehre atanır. Judy mutlulukla valizini hazırlar ve trene biner. Büyülü metropol Zootopia'ya varır. Tavşanların polis olması alay konusudur. Bir nevi ırkçılıktır. Judy bunu yenmeye ve suçluları yakalamaya kararlıdır.
Korkutucu polis şefi bizon Bogo küçük tavşana park cezası kesme görevi verir. Diğer tüm ekip arkadaşları ciddi görevlere atanmıştır. Judy, küçük aracıyla insanlara ceza kesmeye başlar. Bu arada büyükşehrin karmaşasına alışmaya çalışır. Gürültücü komşuları, küçük apartman odası ve akşamları marketten aldığı fast food havucu... 
Judy boş durmaz ve bir tilkinin uyanıkça para kazandığını görür olaya müdahale eder. Geçmişinde tilkilerle pek de iyi anıları olmayan Judy yanından tilkisavarı eksik etmez. Nick ile kimyaları tutunca Judy kocası kaybolmuş bir kadına yardım etmek için yeni arkadaşından destek ister. İkisinin bir aracın kime kayıtlı olduğunu öğrenmek için gittiği devlet dairesindeki sahne görülmeye değer. Tembel hayvanların çalıştığı bu yerde işlem yapmak saatlerce sürebiliyor. Bu durum da Judy'yi sinir ediyor. Bence filmin en komik sahnesi:))
Judy kayıp kokarcayı ararken şehri bekleyen en büyük sorunla karşılaşıyor. Eskiden vahşi olanların tekrar eski haline dönmesi. Bu da Zootopia'da yaşayan birçok kişiyi av haline getiriyor. Judy ve Nick kayıp hayvanları bulup sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışıyor. Bu zorlu süreçte iki farklı türden hayvanın birbirini desteklediğini ve yıllarca ezilen bir türün bu hain tuzağı planladığını görüyoruz.
Filmde gülecek çok fazla şey var, özellikle arka planda yaratılan kent muhteşem, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Breaking Bad göndermesi de çok yerindeydi. Tam da ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik zamanlarında izlenmesi gereken filmlerin başında yer alıyor. İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...