3 Ağustos 2016 Çarşamba

Virgin Mountain-Fusi


Virgin Mountain, orjinal adıyla Fusi, 2015 yapımı bir İzlanda filmi. 40 yaşlarında olan Fusi, hala annesiyle yaşayan bekar bir adamdır. Havalimanında bagajları araca yüklemekle görevlidir. Bu işini bir gün bile aksatmamış ve izin kullanmamıştır. Annesi kendine bir erkek arkadaş yapınca oğlunun da bir sevgili bulmasını ister. Aslında en büyük amacı onun biraz daha sosyal olabilmesidir. 
Cici baba Fusi'ye doğumgününde bir dans kursu üyeliği hediye eder. Fusi'nin kendince hobileri vardır. Elektrikli arabayla oynamak, 2. Dünya Savaşı maketleri yapmak gibi. Dans kursuna da annesinin zoruyla gider. Şöyle bir kapıdan içeri bakar ve arabasına geri döner. Kovboy dansı öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak ona göre değildir. 
Aracında radyodan şarkı ister ve kar fırtınası uyarılarını dinler. Kurstan çıkan bir kadın Fusi'nin aracına yaklaşır ve onu eve götürmesini rica eder. Fusi önceleri çok çekingendir bu kadını da tedirgin eder. Ama zamanla duruma alışan adam kızın evinde bir çay bile içer. Kendine özgüveni böylece gelmeye başlar.
Bir cesaret kızın gitmek istediği yurtdışı planına dahil olur. Kendi kendine seyahatler bakmaya başlar. Sonra Fusi için büyük bir aşk başlar. Kız ile aynı eve çıkmayı bile kabul eder. Her ne kadar sonu hüsran olsa da Fusi bir adım atmayı başarmıştır.
Özellikle kızın depresyona girip işe gitmediği zaman kendi işinden izin alıp çöp ayrıştıran Fusi asıl arkadaşları orada bulur. Kendi iş arkadaşları onunla dalga geçerken ötekiler onu bira içmeye bile davet eder. 40 sene içine kapanmış bir şekilde yaşayan adam aslında annesinin sevgilisinin aldığı hediye ile mutlu sona ulaşır.
Depresif kız arkadaşına güzel bir jestle veda eder. Onun istediği dükkanı boyayıp temizleyerek anahtarı kapısına bırakır. Yalnız da olsa elinde çantasıyla seyahate giden adam artık eski Fusi değildir. İyi seyirler:))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...