12 Ağustos 2016 Cuma

Kraftidioten


Nils Dickman, karla kaplı yolları büyük iş makineleriyle açan bir memurdur. Görevini layığıyla yerine getiren adam, çevresinde örnek biri olarak bilinir. Norveçli olmamasına rağmen yılın vatandaşı seçilir. Havalimanında çalışan oğlu aşırı doz uyuşturucudan ölmüştür. Nils, polise oğlunun uyuşturucu kullanmadığını söyler ve olayın arkasındaki insanları araştırmasını rica eder. Ancak Norveç polisi uyuşturucuyla ve Norveçli olmayan birinin ölümüyle pek ilgilenmek istemez. Bu da Nils'in oğlunun katillerini bulup cezalandırmasına yol açar.
Oğlunu kaybeden kadın, kocasının hiçbir şey yapmadığını savunarak evi terkeder. Ölürken oğlunun yanından kaçan arkadaşı da Nils'e sığınır. Aslında çocuğun masum olduğunu söyleyerek kaçması için para ister. Nils ise büyük patrona giden yolda ilerlemeye başlar. Önce uyuşturucu satıcısını bulur ve bağlı bulunduğu kişinin adını alıp onu öldürür. Yüksek bir yerden cesedini suyun dibine fırlatır. 
Bu kurban diğer kurbanların yolunu açar. Etrafındaki adamların azaldığını anlayan Norveçli mafya babası bu ölümleri Sırplardan bilir ve onların üstüne gider. Bir de işin içinde Arnavutlar vardır. Nils farkında olmadan Norveç uyuşturucu satıcılarının yaptığı anlaşmayı bozar. Hepsi birbirine girer. Kardeşi eski mafya üyesi olan Nils yardım için ona gider ve bu onun hayatına malolur. Tek çözüm yolu mafya babasının oğlunu kaçırmaktır. Nils de asla bir çocuğa zarar vermeyi göze alamaz. Onu kendi oğlu yerine koyar ve tüm tehlikelerden uzak tutar.
Kanlı hesaplaşma sonunda adalet yerini bulmuştur. Bu soğuk Norveç filmi biraz da olsa izleyiciyi güldürmeyi başarıyor. Tabii ki espri anlayışımız onlardan çok farklı. İçinde cinayet, intikam olmayan bir kara komedi izlemeyi tercih ediyor olsak da farklı bir bakış açısına açık olmak lazım.
İyi seyirler.))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...