12 Ağustos 2016 Cuma

Tacones Lejanos


"Yüksek Topuklar" Pedro Almodovar'ın 1991 yılında yönettiği bir film. Pedro hayranlığım çok büyüktür. O yüzden çoğu filmini izlemişimdir. Ancak bilerek izlemediğim filmler de olur. Çünkü hemen o yönetmeni tüketmek istemem. Arada hatırlamak için bu taktik birebirdir. Hem daha kıymetli gelir. Şimdiden; İyi seyirler:)))
Rebeca, Madrid'de bir TV kanalında haberleri sunmaktadır. 15 sene Meksika'da yaşayan şarkıcı-oyuncu annesi İspanya'ya geri dönmeye karar vermiştir. Rebeca gergin bir şekilde havaalanında annesini bekler. Tek isteği onun bir şeyler başarabildiğini görmesidir. Bir de anne şefkati bekler. Becky tüm gazetecilerin onu karşılamaya geleceğini düşünür ancak karşısında sadece kızını görünce yıkıma uğrar. Ona göre dönüşü şaşalı olmalıdır. 
Rebeca annesini evinde ağırlar kocası Manuel ile hep birlikte akşam yemeği yerler. Ancak Becky daha önceden Manuel ile sevgili olmuştur. Rebeca da bunu bilmektedir. İkisi arasında hala bir şey olup olmadığını anlamak için onları gözlem altına alır. Travestilerin çıktığı bir gece kulübüne giderler. Ne kocası ne de annesi oraya gitmek istememektedir. Zaten o gece orada bir travesti öldürülmüştür. Bu Rebeca'nın umurunda olmaz. Arkadaşı Letal sahne alacaktır.
Letal'in saçı ve makyajı Becky'ye benzemektedir. Acıklı bir şarkıyı derinden hissederek söyler. Rebeca ise annesine özenerek bakar. Letal'in soyunmasına yardımcı olmak için kulise gittiğinde uzun zamandır yaşamadığı bir şeyi yaşar. Onunla birlikte olur ve bu olayı unutmaya yemin eder. Letal ise ona aşık olmuştur.
Rebeca kötü giden evliliğini annesine başarabildiğini göstermek adına bitirmez. Haberi olmasa da Becky ve Manuel tekrar görüşmeye başlamıştır. Rebeca annesine delicesine düşkündür. Çocukluğunda üvey babasının ölümüne annesinin kariyerine engel olmaması için sebep olmuştur. Bununla ilgili hiç vicdan azabı duymaz. Becky ise kızının hislerini anlamaya çalışır. 
Bir ay sonra Manuel yatağında ölü bulunur. 3 kişi savcı karşısındadır. 1. Karısı Rebeca, 2. Becky, 3. Metresi. Rebeca yaşadığı şok üstüne ne yapacağını bilemez ve aynı akşam canlı yayında kocasını öldürdüğünü itiraf eder.


Apar topar gözaltına alınan Rebeca hapse girer. Sanıldığının aksine Pedro'nun gözünden hapishaneler çok renkli ve eğlencelidir. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi kadınlar koreografileriyle dans bile etmektedirler. Savcı, Rebeca'nın suçsuz olduğuna inanır ve kanıt aramaya karar verir.
Becky ise günden güne eriyen kızı için bir şey yapmaya hazırdır. Hayatında ilgi göstermediği kızını hapisten kurtarmak elindedir. Rebeca'nın da hamile oluşu beklenmedik bir olaydır. Çünkü Rebeca Letal'den hamiledir ve o da ortalıkta yoktur.
Kırmızı renklerin canlılığı ve pencereden izlenen yüksek topuklar... Bir kızın annesine olan hayranlığı ona neler yaptırabilir diye merak ediyorsanız "Yüksek Topuklar" ilgi çekici bir film. Hele ki soundtrack tekrar tekrar dinlenmeye değer...


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...