12 Ağustos 2016 Cuma

Viva La Libertà


Muhteşem bir İtalyan filmi...
Enrico Oliveri, İtalya'da muhalefet partisinin lideridir. Halk artık ondan sıkılmıştır. Parti arkadaşları ise Enrico'nun bir an önce istifa etmesini isterler. Çünkü partinin tüm güvenilirliğini yok etmiştir. Zayıf duruşu ve başarısız aksiyonlarıyla Enrico istenmeyen adamdır. Bunun farkına varınca bir akşam gizlice Roma'dan kaçar. Gittiği yer ise Paris'teki eski sevgilisi Danielle'dir. Danielle senarist olarak çalışmaktadır. Asyalı bir yönetmenle evlenmiş bir de kızı olmuştur. Bir anda ortaya çıkan eski sevgili kocayı pek tedirgin etmez. Ne de olsa Fransızlardır...
İtalya'da hop oturup hop kalkan kişi Enrico'nun sağ kolu; Andrea'dır. Onun nerede olduğunu bulabilmek için yapmadığı şey kalmaz. Partidekileri ise "küçük bir operasyon geçiriyor" diyerek kandırır. Şans Andrea'dan yanadır. Enrico'nun ikiz kardeşini keşfeder. Felsefe yazarı olan Giovanni Ernani kısmen akıl hastasıdır. Enrico'nun karısı Andrea ile başbaşa bir oyun tezgahlarlar. Giovanni Enrico'nun yerine geçecektir. 
Andrea'nın çekinceleri vardır. Giovanni ağzından bir şey kaçırabilir ya da durumu tamamen kötüye çevirebilir... Yılların kurdu filozof adam kime nasıl hitap edeceğini iyi bilmektedir. Konuşma yeteneği vardır. Düşüncelerini karşısındakilere etkileyici bir şekilde anlatır. Giovanni, bir günde partinin kurtuluş umudu olmuştur.
İtalyan politikası bir akıl hastası sayesinde hareketlenir. Tabii Giovanni sadece bir akıl hastası değildir, mürekkep yalamış bir profesördür. Enrico'nun olması gereken karakterinden daha iyidir. Bu Andrea'nın ona hayran olmasını sağlar. Hatta monotonlaşan ilişkiden sıkılan eski karısı bile ona tekrar aşık oldu.
İtalya'da işler yoluna girerken Fransa'da durum farklıdır. Enrico geçmişiyle yüzleşmeye çalışır. Danielle sete gider ve o da yanında set asistanı olarak çalışmaya başlar. Danielle'nin kocası baskı yapmadan karısını elinde tutmaya çalışır. Ve eskiden Danielle'nin Giovanni ile nişanlı olduğunu anlarız. Enrico kardeşine yapacağını yapmış, sevgilisini elinden almıştır. Bu küslükleri senelerce sürmüştür. Partiyi istenilen konuma getiren Giovanni bir anda ortadan yok olur. Enrico ise geçmişiyle yüzleşmekten memnun, tekrar geri dönmeye hazırdır.
Eğlenceli ve etkileyici bir film, iyi seyirler.))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...