5 Ağustos 2016 Cuma

Hello, My Name Is Doris!


Uzun zamandır izlemek istediğim türden bir film. Komedi, romantizm, drama. Ayrı türleri bir filmde barındırmak çoğu zaman zor oluyor. Bir taraf daha ağır basıyor ya da film komedi başlayıp drama olarak son buluyor. "Hello, My Name Is Doris" tam tersi hepsinden birer tutam ölçülü bir halde alınmış ve harmanlanmış. 2015 USA yapımı.
Doris, NY'da bir şirkette veri giriş elemanı olarak çalışmaktadır. Staten Island'daki evinden işe gidip gelir. Çünkü yıllardır annesiyle oturmaktadır. Aniden annesi ölünce hayatında pek bir değişiklik yapmaz. Yine o yaşıyormuş gibi evde toplama eşya biriktirir ve şehre taşınmayı reddeder. Erkek kardeşi evi satmak istese de Doris onu oyalar. 
Renkli kıyafetler giyer ve sık sık hayal kurar. İşe giderken asansörde karşılaştığı yakışıklı bir delikanlıya aşık olur. Bu yeni iş arkadaşı John'dur. Doris, kendini ona farkettirmek için elinden geleni yapar. Hatta yakın arkadaşının 13 yaşındaki torunundan akıl alır. Hemen Facebook hesabı açar ve John'u ekler. Tam bir ergen aşık gibi onun zevklerini öğrenir ve ona göre harekete geçer. Çocuğun en sevdiği müzik grubunun konserinde de tüm gözler Doris'in üzerindedir. Çünkü Doris giyimi ve tarzıyla grubun yeni albüm kapağında yer almaya hak kazanmıştır.
Adım adım zafere ulaşacağını düşünen kadın John'un sevgili bulmasıyla duvara toslamış gibi olur. Güzel bir sarışın olan Brooklyn aynı zamanda şarkı söylemektedir. Kız Doris'e yakın davranır ve onu LGBT üyelerinin düzenlediği örgü grubuna çağırır. Ancak Doris alkollü olduğu bir anda John'un duvarına yazdığı şeyler yüzünden ikisinin ilişkisi bitmiştir. 
Şükran Günü yemeğini her zaman adada arkadaşıyla yiyen Doris bu kez New York'ta John'un ev partisindedir. John ona amcasını ayarlamaya çalışırken Doris çocuğa hislerini açar. Ve arkasına bakarak evine geri döner. Yine onu teselli etmek arkadaşına kalmıştır.
Eğlenceli vakit geçirmek için mükemmel bir film.)) İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...