1 Mart 2015 Pazar

"The Theory Of Everything"


Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in karısıyla tanıştığı zamanı ve evlilik yıllarını konu alan filmi bu hafta vizyona girdi. Geçen hafta ise Eddie Redmayne Hawking rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu Oscar"ını kazandı. Filmde görüldüğü üzere genç oyuncu Hawking'i oynamamış resmen Hawking olmuş.
21 yaşlarında yetenekli fizikçi Stephen, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştireceğinden habersizce derslerini pek önemsemez. Gittiği bir partide güzel bir kıza aşık olur. Okul ve gönül işleri yolunda giderken Stephen aniden rahatsızlanır. Ve maalesef tedavisi olmayan ASL hastalığına yakalanmıştır. Doktorun dediğine göre 2 sene ömrü kalmıştır. Stephen beynini kullanıp kullanamayacağını sorunca hastalığın çalışmalarını etkilemeyeceğini öğrenir ve yüzü güler. 
Kendini hayattan soyutlamaya çalışsa da ona aşık olan Jane, buna izin vermez ve sevgilisinin ellerini sımsıkı tutar. Jane, bir adama destek olurken tüm dünyaya yararı dokunacağını tahmin bile edemezdi.
Bakıma muhtaç hale gelen Stephen, Jane ile evlenir. Ve hemen bir çocukları olur. Aralarındaki temel mevzu Tanrı inancıdır. Gerçi bu hiç sorun olmasa da Jane, içten içe onun Tanrı'ya inanmasını ister. Stephen'a göre ise dünyanın yaratılması tamamen fiziğe bağlıdır. Biri Matematik ile diğeri Sosyal Bilimler ile ilgilenmektedir. Ama onlar ortak noktada buluşmuşlardır: Aşk!
Film daha çok bize Jane'in gözünden bakmamızı sağlasa da orta karar bir yol tutturmuş gibi. Her evlilikte yaşanacak sorunları yaşıyor çift. 3 çocukları oluyor, Jane zamanla yardıma ihtiyacı olduğunu kabulleniyor, bazen birbirlerini kıskanıyorlar ve birlikte yaşlanıyorlar. İkisi de örnek bir karı koca olmayı başarıyor. Ta ki Jane'i gittikçe kalabalıklaşan ailenin yormasına kadar. 
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü tam bu noktada %100 doğruluğunu kanıtlıyor. Yaşaması mucize gözüyle bakılan adam, bir kadın sayesinde aileye sahip oluyor ve tüm dünyayı değiştirecek teoriler üretiyor. Tabi okuldaki hocaların da desteği göz ardı edilemez.
"Her Şeyin Teorisi" filmi bir solukta izlenebilir, biyografik filmlere nazaran her şeyi göstermek için seyirciyi sıkmak gibi bir derdi yok.  Jane Hawking'in kitabından uyarlandığı için daha gerçeğe yakın.
Görüntü yönetmeni harikalar yaratmış, seçilen mekanları, ışık ve renk harikulade.
Oyunculuklar ve öykü ise dozunda. İyi bir film seyretmek isteyenlere önerilir.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...