16 Mart 2015 Pazartesi

Tatyana / Talimhane Sahnesi


Gazeteci Aleksey Suvorin Tatyana Repina isimli dört perdelik bir oyun yazar. Çehov da ona güzelleme yaparak Tatyana'nın devamını kısa bir öykü şeklinde yazar. İki yazar da sahnede zehir içerek ölen oyuncu ve operacı Evlalia Kadmina'dan esinlenmiştir.
Geçen sene tiyatro festivalinde oynayan Tatyana, bu sene Talimhane Tiyatrosu sahnesinde gösterilmeye devam ediyor. Oyuncular; Kanbolat Görkem Arslan, Mehmet Bilge Aslan, Yelda Baskın, Fırat Çelik, Meral Çetinkaya, Pınar Göktaş, Defne Halman, Okan Urun, Ahmet Yaşar.
Seyirci içeriye girdiği anda kendini oyun mu gerçek mi olduğunu anlayamadığı bir dünyada buluyor. Kapıda konukları karşılayan gelin ve damat ve onları kameraya çeken arkadaşları, hepsi de sahnedeki ekrana yansıyor. Kilisede nikah kıyılacak... Peder uzun uzadıya vaaz veriyor. Herkes gerilip sıkılıyor. Oyuncular da arada izleyicilere laf atıyor.)) Tatyana karanlıkların içinden görünüyor... Acaba nikahı engellemeye mi geldi?
Bir adan geçmişe dönüyoruz, Tatyana başrolünde oynadığı bir oyunun prömiyerinden sonra yakınlarıyla partide... Çok mutlu görünüyor aynı zamanda bir o kadar da ilgiye muhtaç. Bir oyuncunun en büyük açlığıdır ilgi, sevgi.
Gecede yedi konuk vardır. Yeni zengin David, çapkın mirasyedi Peter, genç ve hırslı oyuncu Mâşa, milletvekili eşi ve iki çocuk annesi Anna, varlıklı dul Vera, gazeteci Mikhail..
Herkes hem birbirinden bağımsız hem de birbiriyle ilişkilidir. Lahana gibi zaman geçtikçe, içki şişeleri açıldıkça bazı gerçekler ortaya çıkar. Maskeleri düşen insanlar ve Tatyana...
Bu sene izlenmesi gereken oyunlardan biri!



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...