15 Mart 2015 Pazar

Kingsman: The Secret Service


Eggsy, asker olan babasını gizli görevdeyken kaybeder. Ancak bunu anlayamayacak yaştadır, gözü yaşlı annesi acılı haberi veren Harry'yi evden kovar, sadece kocasını geri istemektedir. Harry, kadına açıklama yapar, görevde onu korumak isteyen kocası kahramanca ölmüştür ve bir madalya uzatır, başı sıkışınca arkasındaki telefon numarasını arayıp söyleyebileceği kodu belirtir. Kadın yine reddedince madalyayı minik Eggsy'ye verir. 
Yıllar geçer Eggsy büyür ancak özgüveni büyümemiştir. Annesi bir çete lideriyle birliktedir ve her gün dayak yemektedir. Eggsy ailesi için hiçbir şey yapamamaktadır. Kendini çok zayıf ve güçsüz hisseder.
Arkadaşlarıyla üvey babasının çetesindekilere bulaşır. Onların araçlarını kaçırır ve polisle başı belaya girer. Tek çıkar yol olarak boynundaki madalyayı görür ve telefonla arar. Hemen Harry onu hapisten çıkarır ve bir bira içmeye giderler. İşte ikisinin de kaderi o saatten sonra değişir.
Harry, bağımsız istihbarat servisindendir. Aslında o bir Kingsman beyefendisidir. Sıradan işleriyle uğraşırken kaynağı belirlenemeyen bir güç insanların kendilerini itlaf etmeleri için plan yapmıştır. Dünya nüfusu günden güne artmaktadır, zenginlerin ve soyluların yaşaması için gereksiz insanların topluca ölmeleri gerekir. Buna giden yolda teknolojiyi kullanır. Herkesin ücretsiz edinebileceği çip ile onların beynine girip tek tuşla yönlendirme yapabilecektir. Valentine bu işin başındadır, güzel paralimpik bacaklı Gazelle ise sağ koludur.
Harry Eggsy'yi hapisten ve başıbozuk serserilerden kurtarmakla kalmaz ona bir fırsat sunar. Servise yeni bir ajan alınacaktır ve dokuz aday vardır. Eggsy de onuncu olur. Ve onu zorlu günler beklemektedir. 
Bakalım bu serseri çocuk dünyayı kurtarıp babasını gururlandırabilecek midir?
Aksiyon filmi izlemek isteyenler için bire bir. Hem türüyle ve klişeleriyle dalga geçiyor hem de günümüz teknolojisinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyor. Filmden çıkınca hangi kafada yazılmış bu senaryo diye kendi kendinize soruyorsunuz:))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...