2 Mart 2015 Pazartesi

Still Alice


Alice, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir Dilbilim profesörü olarak çalışmaktadır.Bir gün koşu yapmak için evden çıktığında kampüste kaybolur. Ve bir şeyleri unuttuğundan şüphelenip doktora gider. Yapılan testlerde tümöre rastlanmaz ancak detaylı olarak incelendiğinde genetik bir türü olan Alzheimer hastalığına yakalanmıştır. Alice üzülse de bunu kabullenir ancak eşi ikna olmaz. Asıl sorun bu genin çocuklarına da aktarıldığıdır. 
Zor bir andır, Alice hastalığını çocuklarına anlatır. Oyuncu olan kızı Lydia kendine test yaptırmak istemez, Tom ise negatiftir, büyük kızı Anna ise hamile kalmak üzeredir ve yapılan testte pozitif çıkmıştır. Tüm aile Alice'e destek olur. Sabırla, tekrar tekrar anlatırlar ve onun gururunun incinmemesi için davranışlarına dikkat ederler. Alice doktorunun da desteğiyle Alzheimer konferansında oldukça beğeni toplayan bir konuşma bile yapar. Maalesef iyileşme ihtimali günden güne azalır.
Bazen evde banyoyu bulamayan, çıktığı koşulardan geç dönen ve kızlarının yüzünü unutacak hale gelen Alice, kendi için bir video hazırlamıştır. "Kelebek" isimli videoda "eğer bunları unutursan videoyu izle" diye kendine de not düşmüştür. Videodaki talimatlara göre; odasındaki bir çekmecede bir kutu dolusu hap vardır ve onları bol suyla içip yatağa uzanıp uyuyacaktır. Henüz tam rahatsızlanmadan düzenlediği bu intihar işi, Alice'nin kimseye yük olmak istemediğinin açık ifadesidir. Bir gün yanlışlıkla açtığı videodaki talimatları geç de olsa yerine getirir ancak kapıdan içeri giren bakıcı yüzünden ilaçları elinden düşer ve tüm plan alt üst olur. Alice bunu da unutacağı için intihar edemeyecektir.
Genç yaşta kaybettiği kız kardeşi ve annesinin özlemi, eski fotoğraflar ve anılar Alice'in peşini bırakmaz. Eşi, başka bir şehirde iyi bir iş bulmuştur ve taşınmaları gerekmektedir. Kızı Lydia annesinin anılarla dolu evde kalması gerektiğini savunur ve onu desteklemek için eve geri döner. 
Unutmak istedikleri istemedikleriyle bir bir yok olur. Ve her gün yeni baştan başlar, hatırlanmamak üzere...




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...