23 Ocak 2014 Perşembe

Yılın En İyi Kitabı: Fang Ailesi - Kevin Wilson


Caleb ve Camille Fang, sanat sanat içindir kavramını benimsemiş iki performans sanatçısıdır.
Birlikten kuvvet doğar diyerek eserlerini beraber sergilerler. Zamanla çocukları "A" ve "B" de bu durumun bir parçası olur. Her ne kadar istekli olmasalar da anne ve babalarının dediklerini yapmak zorundadırlar. Sürekli halkın arasında bir performans sergileyip kameraya kaydederler.
Özellikle Celeb Fang sert  sınırları olan bir sanatçıdır. Önceleri çocukları bile hayatında istemez ama Camille onu herşeyin daha iyi olacağına ikna eder. Ancak Annie ve Buster Fang aileyi sorgularlar. "Onlar olmasa biz daha rahat ve mutlu olurduk" diye düşünmeden edemezler.
Annie Hollywood yıldızı olmak için evden ayrılır ve çetrefilli bir aktris yaşamı başlar. Buster ise oyunlar yazan, romanları çok satmayan bir yazardır.
Annie son filminde soyunma sahnesiyle ilgili bir sorun yaşar ve kariyeri tehlikededir. Buster'ın ise ağzı burnu kırılmış ölümden dönmüştür.
Çocuklar tekrar toparlanmak için çareyi anne ve babalarının evine gitmekte bulurlar.
Caleb ve Camille evi çocuklarına bırakarak ortadan kaybolurlar. Yol kenarında üstü kanlı bir arabayı geride bırakmışlardır. Polisler onların kaçırılarak öldürüldüğünü düşünse de onları çok iyi tanıyan çocukları, bunun Fang'ların son ve en büyük eseri olduğunu iddia eder. Annie ve Buster onları saklandıkları yerden çıkarmak için çeşitli yollar deneyeceklerdir.
Bu yolculuğun sonunda kendileri için de yeni kararlar alacaklardır.

Muhteşem kurgusu ve çarpıcı sonuyla son zamanlarda okuduğum en iyi kitap.
Özellikle "performans sanatı"na olan saygımdan dolayı Fang Ailesi bende ayrı bir yer edindi.
Time, Guardian, Amazon, Esquire, People ve Kirkus tarafından "Yılın En İyi Kitabı" seçilmiş.
Kesinlikle her bir satırı atlanmamalı diye düşünüyorum. Domingo Yayınları çok yaşasın!
Kevin Wilson'un yeni kitabını 4 gözle bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...