12 Ocak 2014 Pazar

"Ölüm İlanı Yazarı"-Ann Hood


"Derinden yas tutan tanıdıklarınızı gördüğünüzde, onlara gidip önemsiz konulardan söz etmek ya da onları dansa veya yemeğe davet etmek aklınıza gelmez. Onların yakınından geçtiğinizde karşı konulamaz acıma duygusu, sizi durmaya, ellerini sıkmaya ve yolunuza devam etmeye zorlar."
Yazar, Emily Post'un "Etiquette" adlı kitabından bazı yerlerden alıntı yapıyor. (İnternette e-book halinde bulunuyor.)
"Ölüm İlanı Yazarı" aşkı arayan, uzaktaki adamlarda bulduğunu sanan iki kadının farklı zamanlarda geçen öyküsünü anlatıyor.
Kocasına ideal bir eş, çocuklarına ilgili bir anne olmaya çalışan Claire için hayat çok sıradan gitmektedir. Ve kendini mutlu hissetmediği için teselliyi başka bir adamda bulur. Aslında bulduğunu sanır. Ancak hala arayış içindedir.
Yaklaşık 50 yıl önce Vavien sevdiği adamı kaybeder ve ölenlerin yakınları için gazetelere ölüm ilanı yazmaya başlar.
Claire ve Vavien içinde bulundukları dönemde "kadının toplumdaki konumunu" davranışlarıyla ve düşünceleriyle değiştirmeye çalışırlar. Bir nebze de olsa acılar insanı olgunlaştırır. Çevrelerinde ölen küçük çocuklar onlara farklı bir bakış açısı kazandırır.
İyi okumalar:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...