6 Ocak 2014 Pazartesi

Biten/Bitemeyen Diziler


2013 yılında bir sürü yeni dizi sezona bomba gibi girdi! Ancak bomba ellerinde patladı.
Kanal D'de iddialı başlayan "A.Ş.K." ne yazıkki Nebahat Çehre'ye rağmen yeni yılı göremedi! Konu "Maç Sayısı" filmiyle benzerlik gösterse de iyi kotarılabilirdi. Yan öykülerin eksik olması diziyi sıkıcı hale getirdi.
"Fatih" dizisi Medyapım için baştan beri kumardı. Bir "Muhteşem Yüzyıl" varken başka bir tarihi diziye ihtiyaç yoktu. Tabiiii Meryem Uzerli'nin gidişinden sonra "Muhteşem Yüzyıl"ın izlendiğini sanmıyorum. Çünkü o diziyi hiç kimse konuşmuyor. "Fatih" dizisinde öğrenmemiz gereken şey başrol oyuncusu seçerken dikkat etmemiz gerektiğiydi.

"Kayıp" dizisi ise temelinde kısır bir konu ancak Kanal D ceosunun egosu daha ağır basmış. Israrla, izlenmediği halde devam ediyor. Bir hafta yayından kaldırılıyor öbür hafta karşımıza çıkıyor.
"Çalıkuşu" kadrosuyla sağlam duruyor ancak eski modda bir dizi insanı sıkabiliyor.
"Benim Hala Umudum Var" gizliden gizliye yerini sağlamlaştırıp Fox Tv'ye geçti. Sonu orada ne olur bilinmez.
"Med Cezir" ise gençlerin gönlünü fethetmiş durumda, özellikle sosyal medyayı sallıyor.
Fox TV'deki "Babam Sınıfta Kaldı" da fazla dayanamadı, "Fatih Harbiye" ise Show Tv'ye geçti. Şimdilik ratinglerde önde ama Show Tv'nin yanlış yayın politikasıyla ne olur bilinmez.
"The Prisoners Wives"  uyarlaması olduğunu duymadım esinlenme de denilebilir! "Görüş Günü Kadınları" biraz gaflet olduğu için ekranda uzun soluklu olamadı.
Show TV'nin tek düzgün yapımı ise "Adını Kalbime Yazdım". İstikrarla rating basamaklarını tırmandı ve yerini sağlamlaştırdı.

"Firuze"; Yayınlanmadan uzun zaman önce reklamlarına başlanan dizi izleyicide hayal kırıklığı yarattı. 
ATV'deki "Tatar Ramazan" umutları boşa çıktı ve o da rating yüzünden tarihe gömülen diziler arasına girdi.
"İnadına Yaşamak", bir anda ortaya çıktı, başrol oyuncusu Sanem Çelik'in geri dönmesi baya konuşuldu ancak bu da işe yaramadı. İlk hafta ratingde en üst sıradayken yavaş yavaş aşağılara indi.
Leblebi gibi tek atımlık olan dizilerin emekçileri için üzülmek gerek! Umarız medya sektöründekiler profesyonel olma yolunda bir adım atarlar. Bu kadar kısa süren garip dizilere boşa emek harcanmaz.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...