6 Aralık 2023 Çarşamba

Sıradaki Şarkı- Romantik Komedi

 

SIRADAKİ ŞARKI

Bir pop star sıradan bir kıza aşık olursa ne olur?

Rüzgar Demir, son yılların en ünlü pop starıdır. Şarkıları her yerde çalarken o da yakışıklılığıyla tüm kızların gönlünü kazanır. Ciddi bir hayran kitlesi oluşmuştur. Rüzgar değil sokakta yürümek evine bile zor girmektedir. Para, pul, şan, şöhret hepsi ondadır. Günden güne başarı basamaklarını tırmanır. Bu durumdan çok memnundur ancak en büyük eksiği beste yapamamaktır.

Küçüklüğünden beri hayali kendi şarkılarını söylemektir. Sırf bu iş için müziğe kendini adamıştır. Günden güne menajerinin ve prodüktörünün belirlediği kalıba girer. Çevresindeki 3-5 insandan başka kimseyle ilişki kuramaz. Uzun zamandır aşkı yaşamadığı için 2 satır söz bile yazamamakta şarkıları duyguyla okuyamamaktadır. Rüzgar, star olmaktan şikayet etse de menajeri onu yatıştırır. Çünkü bir giyim markasıyla sağlam bir anlaşma yapmıştır.

Reklam Aşkı

Kendisi gibi şarkıcı olan Adasu ile birlikte sahneye çıkıp 1 sene boyunca birlikte tüm davetlerde boy göstereceklerdir. Anlaşmaya göre 1 sene süresince ayrılamazlar, diğer markaların kıyafetlerini giyemezler ve başkalarıyla görüntülenip dedikodu malzemesi olamazlar. Aksi taktirde reklam için aldıkları 1’er milyonu geri vermek zorunda kalacaklar. Ayrıca ikisi 1 gecelik kaçamaktan öteye gitmemiştir. Ve uzun bir süre birbirlerine katlanmak zorunda kalacaklardır. Çünkü Adasu Amerika’da bir sevgili yapmıştır ve sık sık yurt-dışına gitmektedir.

Rüzgar kendisiyle evlenme hayali kuran fan kitlesinden bunaldığı zamanlarda kılık değiştirerek dışarı çıkar. Bir akşam kahve içmek için bir yere gider. Ve masada ağlayan bir kız görür. Güzelliğine ve gözyaşlarına dayanamaz ve yanına gidip ona mendil uzatır. Kız daha da içli bir şekilde ağlamaya başlar. Rüzgar kızın masasına oturur ve onu sakinleştirmeye çalışır. İlk defa onu tanımayan biri ile konuşmaktadır. Uzun süredir ülkeden uzak olan kız star Rüzgar’ı tanımaz. Kız tüm samimiyetiyle ona açılır.

 

 

Gerçek Aşk

Sıla yurt dışında gazetecilik okumuştur ve 1 aydır İstanbul’dadır. Gittiği her iş görüşmesi kötü geçmiştir ve girdiği her işten ilk gün ayrılmak zorunda kalmıştır. Çünkü patronların ona sarkmasını ve iş arkadaşlarının kuyusunu kazmasını kaldırabilecek kadar pişkin biri değildir. Bu anıları gözyaşlarında anlatan Sıla, karşısında kahkahalarla gülen adamı görünce sinirlenir. Rüzgar ise kıza aşık olur ve o akşam eve gittiğinde romantik bir şarkı yazar. Uzun zamandan sonra Rüzgar ilk defa duygu doludur.

Sıla kafeden çıktıktan sonra bir çift göz onu izler. Bu adam Rüzgar’ın peşindeki paparazi Ercan’dır. Amacı ikisinin ne konuştuğunu öğrenmektir. Ercan, büyük balığı yakaladığını düşünür. Çünkü haber müdürüne göre Rüzgar ve Adasu gerçekten birlikte değildir. Ve bunu ispatlayana yüklü miktarda pirim verecektir. Ercan aynı zamanda anlaşma yapılan firmanın rakip markasıyla içeriden bağlantıya geçer. Reklam aşkını ortaya çıkarınca 100 bin TL para ile ödüllendirilecektir. Bu yüzden gece gündüz işin peşindedir.

Gazetecilerden kaçarken gönlünü bir gazeteciye kaptıran star yeni konseri için hazırlanmaktadır. Orada Sıla için yazdığı şarkıyı söyleyecektir. Menajeri şiddetle sürprizlere kapalı olduğunu söyler ve anlaşmayı bozmaması yönünde Rüzgar’yı uyarır. Adasu bir yandan Rüzgar ile sevgiliymiş gibi sosyal medyadan fotoğraf paylaşır. Rüzgar ne kadar sinir olsa da menajeri onun sosyal medyasından kızın fotoğrafının altına aşk sözcükleri yazar.

Rüzgar her akşam gizlice kafeye gidip Sıla’yı görmeyi bekler. Bir akşam denk gelirler ve Sıla hala iş aramaktadır. Rüzgar kendini Tolga diye tanıtır ve doktor olduğunu söyler. Sıla da Rüzgar’ı dinler daha doğrusu onun kurduğu dünyayı. Ercan ise çok yakınlarındaki masada onları dinlemektedir. Rüzgar, Sıla’yı eve bırakır ve tuvalete gitmesi gerektiğini söyleyerek kızın evine çıkar. Rüzgar ilk defa kendini o evde mutlu hisseder. Menajeri ısrarla onu arar ve Rüzgar yalan söyleyerek Sıla’nın evinden ayrılır.

İşler Karışıyor

Ercan planlarını işletmeye koyar. Sıla ile bir iş görüşmesi ayarlar. Amacı kızı yem olarak kullanmaktadır. Çünkü Rüzgar’yı tanımadığını anlamıştır. Sıla’nın eğitimini biraz aşağılar ve Türkiye’de kolay iş bulamayacağını söyler. Ona gazetede arşiv işi önerir. İlk etapta deneme süresi olacaktır ve yarı zamanlı staj gibidir. Sıla sevinçle kabul eder. Bunu paylaşmak için ilk aradığı kişi Rüzgar’dır. Onu yemeğe davet eder, Rüzgar dışarı çıkmaktan korktuğu için Sıla’nın evinde yemeği önerir. Kız da kabul eder.

Rüzgar ikinci şarkısını yazmaya başlamıştır. Konser provasına geç kalır ve Adasu ile tartışırlar. Adasu’nun koruması diye tanıttığı zenci sevgilisi ona dik dik bakmaktadır. Prodüktör ve menajer Rüzgar’daki değişikliği fark etmişlerdir ve anlaşmayı bozmaması için ailesini devreye sokacaklardır. Rüzgar prova sonrası Sıla’nın yanına gider. Bahçeden kopardığı çiçekleri ona verir ve romantik akşam yemeği yerler. Rüzgar evde gördüğü gitarı eline alıp şarkı söylemeye başlar. Sıla’ya yazdığı şarkıyı söyler. Sıla şaşırır. Çünkü onun sesinin güzel olduğunu bilmemektedir. Ercan da tam camdan onların fotoğrafını çekmek üzeredir. İkisi tam öpüşeceklerken apartmandan gürültüler gelir.

Sıla dışarı çıkar bir yaşlının kalbi sıkışmıştır. Doktor olduğunu sandığı Tolga’yı çağırır. Rüzgar panikle dışarı çıkar ve yaşlı adam onu tanır. Tam adını söyleyecekken iyice kalbi tutar ve Rüzgar adama kalp masajı yapamaz. Sıla onu motive etmekte ölmekte olan adamı kurtarmasını söylemektedir. Rüzgar panikle denemeye çalışsa da apartmanda gerçek bir doktor gelir ve adama kalp masajı yapar. Sıla anlamlandıramaz. Hengamede Rüzgar eve girme derdindedir, tanınacağını düşünür. Sıla ise insanlarla konuşup moral verir.

Bir kız çocuğu imza istemek için Rüzgar’ın yanına gelir. Rüzgar onu geçiştirir, ambülans adamı götürür, yaşlı adam hala ona bakıp konuşmaya çalışır. Ercan da dışarıda ne olduğunu öğrenmeye çalışmaktadır. Sıla Rüzgar’ın doktor olup olmadığından şüphelendiği için telefonda sağlık konusunda teste tabi tutar. Rüzgar da bilgisayarından onun sorularına cevap verir ve Sıla’nın içi rahatlar.

Şöhret Daraltıyor!

Rüzgar suskunlaşıp içine kapanmıştır. Gizlice çektiği Sıla’nın fotoğrafına bakar. Menejeri bu fotoğrafı bulur ve kim olduğunun peşinde düşer. O sırada Rüzgar’nın motivasyon toplaması için ailesini çağırmışlardır ve çat kapı koca aile gelir. Annesi ve babası onun başarısıyla övünmektedir. Yeğenlerinin okul taksidi, anne babasının ev kirası derken Rüzgar parasız bir şey yapamayacağını anlar ve onların maddi sıkıntı çekmesine içi elvermez. Annesi ve babası eski yokluk günlerini anlatırlar. Rüzgar köşeye sıkışmış gibi hisseder.

Menejeri ünlü bir besteciden şarkı almak üzeredir. Rüzgar ise kendi şarkılarını yazmak istemektedir. O süreçte gizlice Sıla’yı görmeye devam eder. Sıla onu ailesiyle tanıştırmak ister ancak Rüzgar buna cesaret edemez. Çünkü ona anlattığı her şey yalandır. Bu süreçte ona iş için yurt dışında olacağını söyler. Sıla da işinde çok mutludur. Tüm iş arkadaşları ona iyi davranır çünkü Ercan hepsine uyarıda bulunmuştur. Orası Sıla için vazgeçilemez olmalıdır ki cevval paparazinin planları işe yarasın. Hatta bir fotoğrafçı çocuk da Sıla’ya kur yapmaya başlar. Çocuğun sonu Rüzgar’ın elinden olacaktır.

Sıradaki Şarkı

Konser günü gelmiştir. Rüzgar ardarda şarkılarını söyler ve herkesi coşturur. Adasu ile düet de yaparlar. Rüzgar gitarını alır ve özel biri için şarkı bestelediğini söyler. Programa uymamıştır. Organizatör kızgındır, menajer ne yapacağını bilemez. Adasu ise sinirle onun şarkısını sahne arkasından dinler. Şarkıda herkes büyülenmiştir ilk anda alkışlamazlar. Rüzgar kalbinin derinliklerinden hissederek Sıla’yı görerek söyler, gözleri yaşarır. Şarkının bitmesine yakın menajer bir hışımla Adasu’yı sahneye iter. Zenci ona engel olmaya çalışmıştır.

Rüzgar yanında Adasu’yı görür ve bozuntuya vermez. Tüm salon çılgınlar gibi ikisini alkışlamaktadırlar. Ertesi gün gazeteler manşet olmuşlardır. Tabi öncesinde Rüzgar kuliste herkesle kavga etmiştir. Anlaşmayı bozmakla herkesi tehdit eder. Üstüne gidilmesinden rahatsızdır.

Sıla işyerine gelmiştir. Biri konserde Rüzgar’ın söylediği şarkıyı dinler. Sıla’ya göre Tolga’nın ona söylediği şarkıdır. Sıla gazetenin manşetinde Rüzgar ve Adasu’nun fotoğrafını görür. Konseri anlatan yazıda “Rüzgar Adasu için şarkı besteledi” yazar. Sıla şoke olur. İlk defa Rüzgar’ı görür. Ve sesinden o olduğunu anlar. Yıkılmış bir haldedir. Haber müdürü onu odasına alır ve Sıla’nın ağzından laf almaya çalışır.

Şoka giren kız konuşamaz. Hesap sormak için Rüzgar’ın evine gider. Rüzgar ile tartışırlar. Rüzgar ona Adasu’dan ayrılamayacağını söyler ve onu star olduğu için sevmemesini sağlamaya çalıştığını bu yüzden de yalana başvurmak zorunda kaldığını anlatır. Evin odalarını gezdirir ve onu yalnız yaşadığına inandırmaya çalışır. Sıla ağlar tam ona inanacakken Adasu gelir ve Sıla oradan ayrılır. Rüzgar yıkılır.

Tolga Rüzgar’mış!

Gerçekler ortaya çıkmıştır. Rüzgar Sıla’dan nasıl özür dileyeceğini bilemez. Gece gündüz ona şarkılar yazar ve en üretken dönemine girmiştir. Menajeri böyle kalmasını işine yaradığını söyler. Rüzgar ise Sıla’yı görmeden edemez. Ercan ise Sıla’yı Rüzgar için doldurmaktadır. Amacı onunla ilişkide olup olmadığını öğrenip beraberken fotoğraflarını çektirmektir. Sıla’ya reklam aşkı yaşadıklarını söyler. Sıla da şaşırır çünkü onları gerçekten sevgili sanmıştır.

Menajeri Rüzgar’a Sıla’nın gazeteci olduğunu ve onun reklam aşkını ortaya çıkarmak için düzenlenmiş bir tezgahın parçası olduğunu söyler. Rüzgar şaşırır. Buna önce inanamaz çünkü ağlayan kızın yanına giden ilk odur ve Sıla saf, iyi niyetli bir insandır. Ercan ile fotoğraflarını gösterir. Azılı paparazinin asistanı olduğunu söyler ve rakip firmanın Ercan’a para teklif ettiğini anlatır. Rüzgar ve Adasu anlaşmalı şirketten biriyle gizlice buluşurlar ve adam onlara dikkatli olmalarını rakip firmanın peşlerinde olduğunu söyler. Gazetecilerden uzak durmalı ve birbirlerinden ayrılmamalılardır. Bu kez Rüzgar Sıla’ya hesap sormaya gider.

Rüzgar, Sıla’yı kumpas kurmakla parayla kendini satmakla suçlar. Sıla da onu gerçekten sevdiğini ancak tüm hayatının yalan olduğunu söyler. Rüzgar da Sıla’yı sevdiğini itiraf eder. Sıla ona söylenen yalanlara, Rüzgar da üstüne oynanan oyuna öfkelidir. Rüzgar dayanamaz ve reklam aşkı yaşadığını Sıla’ya açıklar. Sıla’nın önünde 2 seçenek vardır. Ya hiçbir şey yapmayıp işini kaybedecek ya da Rüzgar’ın reklam aşkı yaşadığını ispatlayacaktır.

Sıla, Rüzgar’ın uzun zamandır sevgilisi olmadığına inanmıştır ancak onu sevdiği için son bir kez konuşmak üzere evine davet eder. Rüzgar’ın üstüne kahve dökülür ve Sıla’nın eşofmanlarından birini giyer. Dışarı çıktığında peşine gazeteciler takılır çünkü üzerinde başka bir marka kıyafetin olması anlaşmanın iptali demektir. Rüzgar paparazilerle kovalamaca oynar ve en sonunda üstündekileri atarak eve ulaşır. Menajeri de ona ders olsun diye kapının kilidini değiştirip tüm banka hesaplarını bloke ettirmiştir. Rüzgar doğru yola gelmelidir. Çocuk kapısının önünde saatlerce bekler ve onu almaya Adasu gelir yanında zenci sevgilisiyle. Rüzgar Adasu’nın evindeki havuzda basınla röportaj yapar ve Almanya turnesine gideceklerini açıklar.

Star Olmak

Eski haline döndüğünü düşünen menajeri çok mutludur. Anne ve babasını da Rüzgar’ı toplaması içine eve getirtmiştir. “Star olmanın bedeli ağırdır” diye söylenen ebeveynler Rüzgar’ın canını sıkar ve aşık olduğunu ailesine itiraf eder. Anne baba önce pek inanmasa da oğullarının duygularına değer vermeye başlarlar. Kendilerince küçük küçük ekonomi yapmaya çalışırlar. Rüzgar da eski grup arkadaşlarının yanına gider orada hocası ile karşılaşır. Müziğin içeriden geldiğini ve aşkla yapıldığı üstüne konuşurlar. Rüzgar iki yol ortasında kalmıştır.

Sıla bir yandan Rüzgar’ın geçmişini araştırır ve Ercan’ın ona yaptığı teklifi düşünür. İstanbul’da kalması için ailesi onu motive eder ve başarılı olacağına inandıklarını söyler. Neticede herkes işi için mücadele etmektedir. Fedakarlık yapmadan insanlar hayatta kalamazlar. Sıla durumu açıklamaya çalışsa da babası seçtiği mesleğin yanlış olduğunu savunur. Annesi de duygularıyla hareket etmemesi gerektiğini söyler. Sıla kendini yalnız hisseder.

Sıla yapmak istediği haberciliğin bu olduğunu istemediğini patronuna söyler. O da bu haberi yaparsa istediği pozisyonu alabileceğini söyler hatta yurt dışında bir iş bile ayarlayabilecektir. Sıla ona inanır ancak adam kanıt için yalan söylemektedir.

Bakalım Sıla aşık olduğu Rüzgar’ın foyasını ortaya çıkaracak mıdır? İki aşık orta yolu bulabilecek midir?

 

 

 

Proje: Evrim Özsoy

ESER SAHİBİ EVRİM TANIŞ İZİNSİZ KULLANILAMAZ. TELİF ÖDENMESİ GEREKİR.

 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...