6 Aralık 2023 Çarşamba

Aşkı Şansa Bırakma-Romantik Komedi

 

AŞKI ŞANSA BIRAKMA


Berk, 26 yaşlarında yakışıklı biridir. Üniversitede mimarlık okuduktan sonra yurt dışında master yapmış ve döndüğünde babasının inşaat şirketinde çalışmaya başlamıştır. İşine bağlı, disiplinli biridir. Sporcu bir kişiliği vardır. İyi bir yüzücüdür ve crossfit yapar.  

Şirin, 25 yaşlarında yerel bir kanalda hava durumu sunucusu olarak çalışmaktadır. İşini son derece ciddiye alır. Narlıdere’de oturmaktadır. Döpiyes giyer ve pek gülümsemez. Şirin kimselere söyleyemese de kendini sıkıcı bulur. Onu sıkıcılıktan kurtaracak tek çare eğlenceli bir sevgilidir.

Berk ile Şirin bir barda tanışırlar ve beraber olduktan sonra sevgili kalmaya devam ederler. Oysa ikisinin de en büyük sorunu birbirlerine benzemesidir. Soğuk, ciddi, saygılı ve işkolik. Diğer çiftler gibi eğlenemediklerini fark eden ikili, ilişkiye son noktayı koyma zamanının geldiğini anlamıştır. Ancak ikisi de ilişkilerinin başında birbirlerine verdikleri yemini bozamazlar “Senden ayrılıyorum demeyeceğim”.

 

Hayatları yanlış masaya oturmalarıyla değişir.

Berk, ayrılık konuşması yapmak için Şirin’i bir restorana davet eder. Onu üzmemek için kimseyle yakın zamanda ciddi bir ilişki düşünmediğini, onun iyi bir insan olduğunu söyleyecektir. Şirin, Berk’in yine işinden bahsedeceğini düşünerek sıkılır bir cesaret ondan ayrılmayı kafaya koyar. Çünkü Berk ile tek taraflı ilgilenmekten yorulmuştur ve sürprizlere kapalı bir ilişkiden sıkılmıştır.

Tamirci Samet ise, 5 senelik sevgilisine evlilik teklifi etmek için güzel bir restoranda yemek ayarlar. Konsepte göre; Samet ve kız yemek yerken kemancı masalarına gelecek, kızın elini tutunca da gelin ve damat kıyafetleri içinde iki küçük çocuk ellerinde evlilik yüzükleriyle teklifin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Tüm parasını bu sürprize yatıran Samet çok heyecanlıdır.

Akşam iş çıkışı restorana gelen Berk, biraz gergindir, boğazı gören bir masa ister. Samet ve sevgilisi trafikte kalmışlardır. Sürpriz elden gitmek üzeredir, Berk de biraz cesaret için içmeye başlar, bir an önce ilişkiyi sonlandırıp özgür kalma peşindedir. Şirin de kendisini sakin olması için telkin eder. Ayrı dünyaların insanı olduklarını ilişkinin günden güne sıradanlaştığını söyleyecektir.

Berk, Şirin’e ayıp olmasın diye yemek siparişi vermek üzere garsona işaret eder. Köşede bekleyen kemancı adam işareti yanlış anlayıp onlara doğru gelir. Tüm restoran olan biteni izler ve gelin-damat kılığındaki minik çocuklar herkesin ilgisini çeker. Berk neler olduğunu anlamaya çalışırken, Şirin evlilik teklifi alacağını anlamıştır ve şoke olur.

Güzel romantik bir şarkı eşliğinde küçük damadın yaptığı temsili evlenme teklifinin cevabını almak üzere tüm restoran nefesini tutar. Özellikle de hata yapan garsonlar… Şirin ayıp olmasın diye “Evet” der ve herkes alkışlar. Ardından konfetiler patlar ve tüm restoran onları tebrik eder.

Zaten alkollü olan Berk, ne olduğunu açıklayamamıştır. İkili restoranı terk eder. Sürprizin yanlış kişiye yapıldığını öğrenen Samet deliye döner, yüzükleri geri almak ve sürprizin parasını tahsil etmek için Berk’in peşine düşer.

Ertesi gün uyandığında Berk elindeki yüzüğü banyoda fark eder ve onu çıkaramaz. Ne yapacağını bilememektedir. Katıldığını önemli bir toplantıda aklı başka yerdedir, babası ona konsantre olmasını söyler. Daha sonra kenara çekip onun aklını karıştıranın kim olduğunu sorunca, Berk televizyonda o anda hava durumunu sunan Şirin’i gösterir. Baba, Şirin’in güzel bir kız olduğunu davetlerde ona eşlik edebileceğini söyler. Berk ciddi bir ilişki istemediğini kızın onu çok sıkboğaz ettiğini ayrılmak için konuşmaya çalıştığını ancak başkasının sürprizine kurban gittiğini söyler. Eski kulağı kesiklerden olan çapkın baba oğluna öğüt verir; kızların hödük erkekleri sevmediğini onun çok beyefendi olduğunu bu sebeple hiçbir kızın ondan ayrılmak istemeyeceğini söyler. Eğer ayrılmak istiyorsa onu kendinden soğutmalıdır.

Berk arabasına binerken Samet yüzüğü almaya gelir. İkisi yolda karşılaşırlar. Samet yolda kızlara çarpar, kızlar ona laf söyler çünkü özür dilememiştir. Berk’in yanından geçerken ‘ne kadar hödükmüş’ derler. Berk’in kafasında ışık yanar ve Samet’i başından savacakken onu yanına alır ve nasıl hödük olunur öğrenmeye başlar. Samet artık onun mentorudur.

Samet, Berk için hödüklük listesi yapar. Eğer bu hamleleri başarılı olur, Şirin Berk’ten soğutursa Samet’e teşekkür hediyesi verilecektir. Hediye de Süheyla ve Samet’in lüks bir restoranda yapılacak olan düğünüdür.  

Berk listedeki maddeleri nasıl uygulayacağını planlarken Şirin de nişan mevzusundan nasıl kurtulacağını düşünmektedir. Şirin arkadaşlarını bir gece eve toplar. Pijama partisi veren kızlara Berk’ten ayrılmak için onu kendinden nasıl soğutabileceğini sorar. Kızlar tek tek akıl vermeye başlarlar.

Önce Şirin giyim tarzını değiştirecektir. Berk dopiyes giyen ağırbaşlı kızla nişanlanmak istiyorsa o da açık saçık giyinip hafif bir kız gibi davranacaktır. Böylece Berk kızı yanlış tanıdığını düşünüp uzaklaşacaktır. İçlerinden bir tanesi ise evlenecek erkek bulduğunu ve kaçırmaması gerektiğini savunsa da diğerleri onu sustururlar. Şirin kızlarla alışverişe çıkar sürekli öğüt dinler. Dedikleri Şirin’in aklına yatar ve bir cesaret uygulamaya geçer.

Ancak Berk’in ‘hödüklük’ mevzusu ve Şirin’in kızlar kulübünden aldığı fikirler bu bitmek üzere olan ilişkiye ilaç gibi gelecektir. Berk kendine zaman verir, Samet’ten hayır duasını alır ve işe başlar!


1.      Midesini bulandır, senden tiksinsin!

İkisi de en basit yöntemlerle başlarlar. Berk terlemek için hızla hareket eder ve koltuk altları kokmaya başlar. Onu Şirin’in burnuna dayar. Şirin de kendi çabalarıyla ter kokmaya başlamıştır o koku diğerini bastırır. Berk ona pis olduğunu söyler. Bu Şirin’in hoşuna gider. O da Berk’e burnunun direğinin kırıldığını ima eder ve çantasından bir deodoran çıkarır ve ona doğru sıkar. İkisi de aynı hamleyi yapıp başarısız olmuştur.

Berk arabada osurmuştur ancak Şirin araçtan hemen indiği için kokuyu duyamaz. Yemeği beklerken Berk’in salyası akar. Ardından gelen yemeği yalayarak, iğrenç bir biçimde yer. Şirin onu sevimli bulup fotoğrafını çeker ve kendisi de ona eşlik eder. Berk sürekli geğirir ve herkes ona bakar, Şirin ise onun için soda ve sufle ister. Şirin bir yandan kollarındaki kılları göstermeye çalışır. Berk’in midesi bulanır ve ağdacıya gitmesini söyler. Şirin kendini böyle doğal ve özel hissettiğini söyler. Berk iğrenç bir şekilde yemek yerken bir anda iştahı kapanır ve yemeyi keser.

Berk hesabı “Hayat Müşterektir” diyerek Şirin’e yükler. Şirin zaten yemeğin parasını çoktan ödemiştir. Şirin ise hesapta karlı çıkmıştır Berk’in yemediği menü hesaptan silinmiştir. Berk sinir olur. Ayağa kalktıklarında Şirin kendini tutamaz ve onu dudaklarında öper. “Dudağının kenarındaki sufleyi yedim” der. Berk’in mide bulandırma hamlesi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

 

 


2.      Korkudan altına yapmasına neden ol!

Berk CD sallanan, ışıklarla süslenmiş bir Murat 124’ün içindedir . Şirin’i de alıp onu tenha bir ormanlık yere götürür. Yoldakiler onlara bakar, korna çalar. Şirin ilgiden memnundur. Berk aracı tenha bir yere doğru sürmeye başlar. Şirin önce tedirgin olur. İzbe bir yerde ona ekme karası yedirecektir. Adamlar arka bahçede sanki insan kesiyor gibi tekinsizdirler. Ortada kedi ve köpekler vardır. Şirin izlediği bir korku filmini hatırlar ve etrafın fotoğrafını çeker. O esnada adamlar Şirin’in telefonunu alırlar. Berk onlara karşı çıkar ve aralarında kovalamaca başlar. Diğer adam mutfaktaki bir tava yakmıştır izbe baraka yanmaya başlar ve Berk ve Şirin o fırsatta araca atlayıp kaçarlar.

Önce çalışmayan araç Berk’in cevşeni okşamasıyla düzelir ve hızla şehre doğru dönerler. Şirin yıllardır ilk defa adrenalin yaşamakta eli ayağı titremektedir. Berk direksiyona geçer. Arkadaşlarından birinin verdiği öğüt Şirin’in aklına gelir. Berk’e kötü araba kullandığını ima eder ve sürekli ona müdahale eder. Berk çok sıkılır ve aracı kenara çekip onun kullanmasını ister. Şirin ise Berk’in ona boyun eğmesinden hoşlanır.

Şirin hızla ilerlerken Berk yanda beyaz bir araç görür. İçinde 4 genç vardır ve “Yarışalım mı?” diye Şirin’e laf atarlar. Şirin ise kabul eder ve gazı kökler. Berk çok korkmaktadır, Şirin ise eğlenip kahkahalar atar. Çok farklı deneyimler yaşadığı için mutludur. Berk ise onu korkutamadığı kendi korktuğu için çökmüş vaziyettedir. Araba yarışını Şirin kazanır. Berk bir azar da Samet’ten yer. Murat 124 Samet’in aracıdır ve daha önce hiç hızlanmadığı için aracın motoru ölmüştür. Berk ona yeni bir araç sözü verir. Samet de yeni aracı yine eski gibi süsler.

Berk diğer soğutma planları için çalışmaya başlar. Şirin ise arkadaşlarına durumu anlatır ve kızlar Berk’in aracı onun kullanmasına izin vermesine şaşırırlar, kokoş arkadaşı ona akıl verir. “Adamı arkadaşlarının yanında yerin dibine sok! Bu onu deli edecektir.”

3.      Ona diğer Berk’i göster! Madalyonun diğer yüzü.

Berk Samet’in hödük arkadaşlarını kiralar. Hepsi nargilecide otururlar. Atıp tutan delikanlıların yanında Berk de onlara uyum sağlamak için onlar gibi giyinip saçını apaçi gibi yapmıştır.  Ağzında kürdan, gömleğin düğmeleri göbeğine kadar açık, içinde atlet,  altın kolyeli, martı kaşlı, yere balgamlı tüküren bir tiptir. Futbol, karı-kız muhabbeti yapılır, küfürler havada uçuşurken Şirin de küfredip rahatlar. Berk şoke olmuştur.

Şirin kolları sıvar ve Berk’i yermeye başlar. Onun pasif olduğunu bir işi beceremediğini anlatır ve muhallebi çocuğu olduğunu söyler. Önce delikanlılar gülerek dinlese de hepsi durur ve Berk’i savunur. Şirin şaşırır anlam veremez. Berk pis pis sırıtır çünkü adamların parayla tutulmuş arkadaş olduğunu bilmemektedir. Şirin başka hamle düşünür arkadaşlarını arar ancak onlara ulaşamaz o da iyi oynadığı tavla kozunu kullanır. Bir süre sonra köşesinde sessizce oturan Berk, Şirin’in tavlada yendiği çocukları izlemektedir. Berk Şirin’in herkesi yenmesini içten içe taktir eder. Şirin ise Berk’in arkadaşları tarafından satılmadığını düşünür çünkü kızlar 2 dakikada birbirini satmaktadır.

Berk falcı kılığına girer ve yolda Şirin’i durdurup ona fal bakar. “Hayatında büyük bir tehlike olduğunu, sevgilisinden ayrılması gerektiğini” söyler. Şirin ise ona inanır gibi olur. O esnada polisler Berk’i kovalar, diğer köşedeki falcı şikayet etmiştir. Şirin kaçarken onun Berk olduğunu anlar. Berk’in onu güldürmek için böyle bir şey yaptığını polislere söyler. Berk, Şirin sayesinde karakola düşmekten kurtulur. Şirin de onun taklit yeteneğine hayran kalır.

Şirin’in gitmek istediği bir sergi açılışı vardır. Berk onun kapısına gelir ve Şirin onu saatlerce bekletir. Şirin kavga etmeyi beklerken çocuk sesini çıkarmaz. Berk araçta uyumuştur ve zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştır. Şirin’in düşüncesine göre uzun süre bekleyen Berk, sergiyi onun burnundan getirecektir. Ya da günün sonunda patlayacaktır. Ama Berk kendini bırakmaz çünkü aklına parlak bir fikir gelmiştir.

Sergide gezerken Şirin’in en beğendiği tabloyu alıp onun kucağına bırakır. Ve güvenliğe gidip Şirin’in çaldığını söyler. Şirin güvenlik gelince gerilir ve kendini savunmaya çalışırken eser sahibi ressam adam gelir. Şirin’in resmi çaldığını değil sahibine ulaştığını söyler. Tüm davetliler alkışlar. Eseri Şirin’e hediye eder. Şirin çok mutludur, Berk’in sanatçıyla böyle bir plan yaptığını aslında onun eseri parayla satın aldığını düşünür. Şirin onu beklettiği için kendini suçlarken Berk de Şirin’in sevinçten gözlerinin yaşardığını görünce yumuşar ve ona sarılır.

4.      Gözünden düş! Minicik ol!

Berk, Şirin ile yemeğe çıkar. Şirin kızlardan aldığı akılla harekete geçer. Berk’e aslında birisine aşık olduğunu takıntısı için tedavi gördüğünü söyler. Berk şaşırır ve Şirin’den kurtulmanın daha kolay olacağını düşünür. Berk, Şirin’e adamı oraya davet etmesini söyler. Şirin şaşırır ve öyle bir durum olmadığı için tuvalete gidip bir yakın arkadaşından yardım ister. Masaya döndüğünde bir kızla karşılaşır.

Berk eski sevgilisini de davet etmiştir. Şirin içten içe sinir olur ve kıskançlık krizine girer. Berk kıza yazmaya ve onunla ilgilenmeye başlar. Şirin’in erkek arkadaşı gelir ve Şirin ile kaş göz yapıp tezgah kurduklarını onaylarlar. Masada 4 kişi olmuşlardır. Berk diğer adamın gelmesine bozulur. Hazmedemez. Adamı Şirin ile olan aşkını anlatması için zorlar. Onun da dili dolanır. Şirin histerik biri gibi davranıp adama takıldığını itiraf eder ve masadaki diğer kız bozulur. Çünkü Şirin’in arkadaşı ve Berk’in eski sevgilisi aslında yeni ayrılmış bir çifttir. İkisi de onların oyun oynadığını ve tekrar birleştirmeye çalıştığını düşünür. Bu durum karşısında Şirin ve Berk şaşırır ve ne diyeceklerini bilemezler.  

İkisi birbirlerini tekrar biraraya getiren Şirin ve Berk’e teşekkür edip masadan ayrılırlar. Şirin kıskançlıkla Berk’e bakar. Berk de onu sürpriz bir yere götürmeye karar verir. Şirin yolda çalışmaya devam eder ve Berk’e eskiden lezbiyen olduğunu söyler. Bunu söylerken zorlanır çünkü arkadaşı erkeklerin bunu itici bulduğunu söylemiştir. Berk ise hevesle belki içindeki o şeyin devam ettiğini savunur ve özgür bırakması için Şirin’e ısrar eder.

İkisi striptiz kulübe giderler. Berk oranın müdavimiymiş gibi davranır. Şirin ise renkli ortamı incelemektedir. Önce tedirgin olur, Berk’in sık sık oraya gittiğini öğrenince gerilir. İçki içmeye başlayan Şirin gevşer ve hayatında hiç bu tarz yerlere gelmediğini ve çok eğlenceli olduğunu düşünür. O esnada kucak dansı yapmaya gelen kız Şirin’e yanaşır ve tam öpüşeceklerken Berk onlara engel olur.

Bir süre sonra Şirin pisttedir, direk dansı yapmaya çalışır. Berk ise ona laf atan, masasına çağıran adamlara sinir olur. Kıyafetlerini çıkarmaya çalışan Şirin’in üstüne atlayan Berk neredeyse onu öpmek üzeredir. Şirin ise çok eğlendiğini söyleyerek sızar. Sarhoş olan kızın savunmasız hali Berk’i etkiler. Onu eve getirip yatağına yatırıp pijamalarını giydirir. Şirin ise sabah bu ilgiden çok memnun olur. Ancak kendilerine gelince yeni planlar yapmaya başlarlar. O yola girilmiştir başarmadan dönmek yoktur!


5.      Aşırı kıskan! Nefes aldırma!

Berk, Şirin’i kendinden soğutmak için ona aşırı ilgi göstermeye hazırdır. Sıkılan kız bir süre ara verelim diyecektir. Şirin’in ofisine balonlar, çiçekler, çikolatalar gönderilir. Berk Batman kostümü giyerek Şirin ile dans etmeye çalışır. Şirin iş arkadaşlarından utansa da hepsi hayatlarına renk geldiği için memnundur. Hatta birileri periscope bile çekmektedir. En son Berk’in tuttuğu şarkıcılar gelir ve şarkı söylerler. Şirin kendini özel hisseder. Berk oradan kovulacağını düşünürken yanılmıştır.

Şirin telefon kulağına yapışmış gibidir. Berk’i  başıboş bırakmaz. Sıkılması için her an onu arar, baskıcı sorular sorar. “Eve gidince haber ver, işten çıkınca beni ara!” gibi direktifler verir. Berk ise bu durumdan sıkılmıştır ama onu daha önce kimse kıskanmadığı için sevildiğini düşünür. Şirin haber ekibiyle bir yere gidecektir. Araca binemez çünkü Berk ile konuştuğu için telefonun şarjı bitmiştir. Şirin sinirlenir Berk yüzünden kendi ayağına sıktığını düşünür.

Berk ise sesi kesilen Şirin’i merak edip arkadaşlarını arar. Şirin’i alıp hava durumu sunması için sahile götürecek aracın kaza yaptığını öğrenip panik olur. Oysa Şirin taksiye binmiştir.  Ekip bir ağaca çarpar ve hepsinin eli ayağı kırılır. Şirin şarjı bittiği için bu kazadan kurtulur. Berk onu aramak için hastaneye gider orada karşılaşırlar. Şirin’in başına bir şey gelmemiş olması Berk’in içini rahatlatır. Şirin de onu merak edip hastaneye gelen Berk’e teşekkür eder ve onun “Uğur böceği” olduğunu söyler.

6.      Eziyet et! Anasından emdiği süt burnundan gelsin!

Berk Şirin’in muhabbet kuşunun kafesini açar. Dışarı çıkan kuş cama çarpıp ölür. Berk ise onu geri koyar. Şirin’e kuşun onu görünce öldüğünü söyler. Şirin de saatlerce ağlar. Berk kuşu öldürdüğünü söyler. Şirin kendini suçlamamasını zaten kuşun hasta olduğunu yakında öleceğini bildiğini söyler.

Şirin temizlikçi kadın gibi giyinmiş Berk’in evini temizlemektedir. Güya Berk temizlikçiyi eve sokmak istememektedir. Berk bir koltukta oturur, yediği çekirdek kabuklarını yere atar. Klozetin kapağını kaldırmaz, sifonu çekmez. Şirin’e yatağının altını temizletir oradaki porno dergileri gösterir. Şirin’in iğrenmesini bekler.

Çok yorulan kız duşa girer ve çıktığında üstünde jartiyer vardır ve çok çekicidir. Berk’e yanaşır ve onu yatak odasına götürür. Berk kendinden geçmiştir. Yatak odasının kapısı kapanınca içeriden kırbaç sesi gelir. Şirin farklı yöntemler deneyeceğini ve Berk’in itaat edeceğini savunur. Belki Berk korkarak kaçar diye denediği yöntem ikisinin de fantazi dünyasını canlandırır.

7.      Arkadaşlarının hayatını mahvet!

Şirin’in arkadaşlarının düğünü vardır Berk ile oraya giderler. Gelin ve damat çok şişmandır. Ancak ikisi de düğün için rejime girmiştir. Berk, onlara hamburger söyler, dondurma yedirir, kızın gelinliğine dökülür, düğmeleri patlar, damatın da midesi bozulur. Evlenecek çift düşman gibi kavga etmeye başlarlar. Biri diğerine pisboğaz derken diğeri de altta kalmayarak obez olduğunu söyler. Berk damadı dolduruşa getirir ve ikisi evlenmekten vazgeçerler. Şirin gelini sakinleştirmeye çalışır. Berk gelin hakkında ileri geri konuşmaya başlar. Kızın şişman olduğunu, damadın istese zayıf bir kızla evleneceğini söyler. Damat sinirlenir ve Berk’e saldırır. Ağlayan gelini yine kocası teselli eder ve barışırlar. İkisi evlenmeye karar verir. Şirin önce Berk’e kızsa da yaptığı şeyin taktik olduğunu düşünür ve ona teşekkür eder.

Şirin 8 yaşlarındaki yeğenini lunaparka götürür. Şirin ısrarla Berk’i oraya davet eder çünkü ağır bir makyaj yapmıştır. Kızlara göre hafta sonu ağır makyaj yapıp topuklu ayakkabı giyen kızlar hafif ve iticidir. Berk de fırsattan istifade onlara katılır. Çocuk biraz içine kapanık ve kekeme biridir. Berk’in amacı çocuğu korkutmaktır. Önce korku tüneline girerler, çocuk biraz ürker ardından bazı oyuncakları denerler ve gözle kaş arasında Berk çocuğu tehlikeli salıncağa bindirir. “Te te teyze!” diye çığlık atan yeğenini havada gören Şirin, Berk’e çok kızar ve oyuncağı durdurarak onu indirmeye çalışır. Ancak nafiledir.

O karışıklıkta çocuklar Şirin’in etrafına dolanır ve makyajından dolayı onunla palyaço diye dalga geçerler. Berk çocukları oradan kovar çünkü kendi planı sekteye uğramaktadır. Çocuk bir süre döndükten sonra aşağı iner ve kusar. Şirin, Berk’i oradan kovmuştur. Berk ise çocuğun ondan nefret etmesini sağlamak için yüzüne korkunç maske takar. Bir anda kekeme çocuk akıcı bir biçimde konuşmaya başlar. Korkudan dili düzelmiştir. Şirin çok sevinir ve Berk’e teşekkür eder. Çocuk adrenalinden memnundur bir daha tehlikeli oyuncaklara binmek ister.

 

8.      Hayatını kurtarma!

Şirin tüm gün çocuk gibi davranmıştır. Berk’i mağaza mağaza gezdirip ona poşet taşıttırır. Berk’in eli kolu doludur. Şirin ise bir çocuk gibi dondurma ister, mısır ister. Berk almayınca çocuk gibi ağlar. Berk anlam veremez ve onu eve götürüp bırakacağını ve ne hali varsa göreceğini söyler. Şirin içten içe sevinir.

Berk Şirin ile otoparkta araca binmek üzereyken 2 adam gelir. Şirin’i kaçırmaya çalışırlar. Berk müdahale etmez, korkar gibi uzaktan izler. Şirin yardım çığlıkları atsa da oralı olmaz. Aslında adamları Berk tutmuştur. Amacı Şirin’in gözünde güçsüz ve kayıtsız görünmektir. Şirin’in çantasında biber gazı vardır. Onu çıkarır ve adamlara sıkar, boynundaki imdat düdüğünü öttürür ve hepsini etkisiz hale getirir. Adamlar kaçar, Berk ise saklandığı köşede beklerken Şirin gelir ve onu kurtarır. Berk’in planı işe yaramaz. Şirin kendini daha güçlü hisseder. Güçsüz Berk’e sarılıp onu sakinleştirir.

9.      Başka erkeklerle onu vur!

www.sirinbenimleevlenirmisin.com sitesinde Şirin’in sağlam hayranları oluşur. Hepsi kendine damat adayı profili hazırlamışlardır. Şirin arada ona bakar. Berk de bu siteyi Şirin’i sinir etmek için kullanır, Şirin’in telefonuna gizlice Tinder yükler ve onu suçlar. Onu aldattığını savunur. Bu da Şirin’in işine gelir ve başkalarıyla yazıştığını söyler. Berk şaşırır. Şirin’in arkadaşları birkaç kişi ayarlar ve onunla ilgilenmesi için Evlilik sitesinin gecesine getirirler. Şirin de oraya katılıp eğlenir.

Berk onu yalnız bırakmamak için gözlem yapmaya gider. Ve pişman olur Şirin’e herkes ilgi göstermektedir. Oysa Berk siteyi gizlice kendi kurmuş ve kazdığı kuyuya düşmüştür. Bu hamleden de bir sonuç çıkmaz. Berk kapıdan çıkarken Şirin onu görür ve yanına gitmeye karar verir. O esnada Berk, Şirin hakkında ileri geri konuşan iki adama saldırır. Şirin’in araya girmesiyle mevzu uzamaz. Berk’in eli yaralanmıştır. Şirin ona pansuman yapar.

Şirin o kadar erkeğe rağmen Berk’e daha eğlenceli ve çekici olduğunu söyler. Berk ne sevinir ne de üzülür. Çünkü içinde bulunduğu durumu artık tarif edememektedir.

10.  Dayak cennetten çıkmadır!

Berk’in yaptığı hamleler işe yaramamıştır. Samet ile sonuncu planı düşünürler. Berk önce çekingendir. Samet başarmak için bunu da denemesi gerektiğini söyler. Düşüncesine göre; dayak yiyen her kadın eşinden soğur. Berk zorla planı kabul eder ve Şirin’i bir kafeye çağırır. Berk kavga sebebi arar bulamaz. En son “Konuşurken neden yüzüme bakmıyorsun?” diye ona zorla tokat atar. Bir elini alıp diğerini tokat atmaya zorlamıştır. Şirin şoke olur tam bağırıp ağlayacak diye beklerken kafenin dışında bir sessizlik hakimdir. Berk camdan dışarı fırlar, kafenin camları patlamıştır. Şirin onu dışarı atmıştır. Berk yerde yaralı yatarken ambulans sesi gelir ve Şirin bir kedi kadın kostümüyle kafeden çıkar. Berk hayal görmektedir ve başarısız olduğunu sayıklayarak bayılır.

Şirin’in arkadaşları akıl vermektedir. “Bir kadının erkeğe vurması son noktadır!” diyen arkadaşını bir diğer “Patlat bir tane, kurtul şundan!” diye desteklemiştir. Berk ona tokat atınca Şirin de kızların dediğini uygular ve başarılı olur.

Berk’in Değişimi; tüm bu aşamalardan sonra içindeki çılgını farkeden Berk, planının başarısız olmasına sinir olmuştur. Hiç hesapta yokken Şirin’e aşık olduğunu farkeder ancak bunu kabul etmesi biraz zaman alacaktır. Çünkü Şirin’in içinden çıkan diğer kız çok tatlıdır. Gün geçtikçe o da kendi açıklarını Berk’e göstermiştir. Yapay olan ilişkilerden sıkılan Berk, Şirin’in doğallığına vurulmuştur.

Şirin’in Değişimi; Berk’in kendinden soğutmak için ona yaşatttığı her şey Şirin’in lehine sonuçlanmıştır. Hatta kendi planları bile ilişkiyi canlandırmıştır. Kızların verdiği akılla Berk’i uzaklaştırmayı başardığını düşünen Şirin, Berk ile zaman geçirmekten hoşlandığını farkeder.

Döpiyes giyen kız günden güne sexy bir kadın haline gelmiş ve herkesin ilgisini çekmiştir. Gazetelerde hakkında “Dün gece sunduğu hava durumuyla İzmir’in havasını değiştiren Şirin” haberleri çıkarken sosyal medyada Fenomen olmuştur. Berk onun gözünde eğlenceli bir uğur böceği haline gelmiştir. Ancak ikisi de eninde sonunda ayrılacaklarını düşünür yaşanan onca şeyden sonra bu kaçınılmazdır.  

Şirin gerçekleri öğreniyor.

Plan başarısız olunca Samet Berk’in hediye düğününü kaçırmamak için kolları sıvar. Berk’ten izin alıp Şirin’e son hamleyi kendisinin yapmasını önerir. Berk kendine yediremese de çaresizce kabul eder. Şirin hastanede yatan Berk’i ziyaret eder. Kafenin camından fırlayan Berk’in beli incinmiştir. Ve Samet Şirin’in karşısına geçip direkt bir şekilde gerçekleri anlatır.

Şirin neye uğradığını şaşırır. Samet’i engellemek için oraya gelen Berk geç kalmıştır. Şirin, Samet’e gerçekten hödük olduğunu, Berk’e de gerçekleri söyleyemeyecek kadar korkak olduğunu ve onun sevilmeye layık olmadığını söyler. Aynı zamanda evlilik teklifi edeceği gün ondan ayrılmak istediğini ve kendinden soğutmak için çok uğraştığını ama Berk’in ona saplanıp kaldığını söyler. Duyduklarına şaşıran Berk, onun kafaya takılacak biri olmadığını söyler ve onu içten pazarlıklı olmakla suçlar. Dananın kuyruğu kopmuştur. İkisi eteğindeki taşları dökerler. Şirin ağlayarak oradan uzaklaşır. Berk çok sevdiği bir şeyi kaybetmiş gibidir.

İkisi de bir süre yalnız kalırlar. Ve birbirlerine ne kadar alıştıklarını anlarlar. Berk her yerde her an Şirin’i hatırlamaktadır. Şirin de kendini yine işine vermiştir. Berk, kırdığı kalbi tamir etmek için zamana ihtiyaç duyar. Çapkın babası ise ona son öğüdünü verir. “Aşkı Şansa Bırakma!”

Şirin kız arkadaşlarıyla baş başa eğlenmeye çıkar ve çok sıkılır. Eski yaşantısına dönmeye çalışmaktadır ancak başaramaz. Berk ile çekildiği fotoğraflara bakar onunla gittiği yerlere gider. Aşk filmleri izler ve kuru mendil bırakmaz. İş yerinden onunla ilgilenen yapımcısıyla yemeğe çıkar adamın sürekli iş konuşması onu sinir eder. Berk ile eski günlerini hatırlar.

Berk de kendini spora verir ve Samet’e teşekkür hediyesi olarak düğününü organize eder. Bir kızla tanışır ve onunla çıkmaya başlar. Şirin’e yaptığı şakaları, davranışları ona da yapar kız kaçarak ondan uzaklaşır. Berk erkek arkadaşlarıyla takılmaya başlar. Her gün gruptan biri eksilir sevgili yapan adamlar gece hayatından elini eteğini çekerler. En sonunda Berk yine yalnız kalır.


Sevdanın son vuruşu!

Berk, Şirin’e nasıl yaklaşacağını bilemez. Kız onunla olan bağlantılarını kesmiştir. Berk onun nerede hava durumu sunacağını arar ve tesadüfen bir gün Kordon’da Şirin’e denk gelir. Onunla konuşmak istemeyen kıza hem büyük bir özür borçludur. Berk hiç olmadığı kadar cesaretli davranır ve canlı yayında Şirin’in yanında belirir. Aniden ortaya çıkan Berk’i uzaklaştırmaya çalışan ekip başarısız olur.

Mikrofonu Şirin’in elinden alan Berk, ona izleyicilerin önünde ilan-ı aşk eder. Şirin ise sevinçle Berk’e sarılır. Bir hamlede dizlerinin üstüne çöken Berk evlilik teklifi eder. Kadrajdan çıksa da Şirin teklifi kabul eder. İkisi birbirine sarılır ve öpüşürler. Berk’in son sürprizi ise düğünde çıkan Şirin’in sevdiği müzik grubudur.

 

 Evrim Özsoy

 ESER SAHİBİ EVRİM TANIŞ İZİNSİZ KULLANILAMAZ. TELİF ÖDENMESİ GEREKİR.

 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...