14 Şubat 2019 Perşembe

Sunadokei


Filmin adı; Kumsaati. Minase Ann, tam bir seneyi ölçebilen bir kum saatinin açılışına gider. Orada ilk aşkıyla karşılaşır ve 12 sene öncesini hatırlar. Genç kız ebeveynleri boşanınca annesiyle büyükannesinin yanına döner. Ancak babası onlara büyük borçlar bırakmıştır. Ve büyükannesi biraz katıdır, onlara bakamayacağını ve kızının daha güçlü olması gerektiğini söyler durur. Küçük bir yerde dedikodu çabuk yayılır. Bazıları onlara acımaktadır. Kitamura Daigo ise Ann’e iş vermeyi teklif eder. Kız odun taşımakla işe başlar.  
Çalışmak Ann’e iyi gelmiştir. Bir yandan da arkadaş edinir. Zaten Daigo’ya çoktan aşık olmuştur. Annesi ise depresyona girince bir gece ortadan kaybolur. Acı haber tez yayılır. Annesi ölmüştür ve tüm köy yastadır. Ann’in en yakın destekçisi Daigo’dur ona bir kum saati verir. Babası geri gelmiştir. Amacı kızını geri almaktır. Ann bunu Daigo’ya söylediğinde ilk kez yakınlaşırlar. Son saatlerini beraber geçirirler. 
Ann Tokyo’da bir liseye başlamıştır ve Daigo ile mektuplaşmaya devam eder. Mektupta Fuji’nin Tokyo’ya taşındığı yazmaktadır. İkisi buluşurlar ve Fuji onu öper. Tatil gelince Ann Daigo’yu görmeye köye gider. Ann çocuğa karşı biraz çekiniktir çünkü aklında Fuji vardır. Daigo ikisini konuşurken duyunca yıkılır. Ve Fuji o gece ortadan kaybolur. Ann’in aklında annesinin kaybolduğu gece gördüğü şeyler vardır. Fuji’nin de ortadan kaybolması onu şüpheye düşürür. Ancak Fuji bir yerde işe girmiş köyü terketmiştir. İlk aradığı kişi yine Ann olur.  
Ann yıllar sonra yanında bir adamla köye geri döner. Annesinin mezarını ziyaret ettiği gün Daigo ile karşılaşır. Evlilik hazırlıklarına devam ederken nişanlısı onun kalbinin başkasına ait olduğunu anlar ve zorlamaması gerektiğinde uyarır. Ann kendini yalnız ve güçsüz hisseder. Hatta Daigo’nun ona verdiği kum saati bile kırılmıştır. Ertesi gün Daigo’ya Ann’in büyükannesinden bir telefon gelir, kızın nişanı bozduğu ve ortadan kaybolduğunu söyler. Ann intihara teşebbüs etmiştir. Neyse ki Daigo onu ölümün kıyısından çekip alır. Hayatını kurtaran adamla artık ayrılmamak üzere birleşirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...