14 Şubat 2019 Perşembe

Beyond The Memories



İnsan çok sevdiği birini kaybettikten sonra yeniden aşık olabilir mi? 
Kanna ve Haruta çocukluklarından beri yakın arkadaştırlar. Küçük kasabalarında okula birlikte gidip gelirler. Haruta, Kanna’yı sınıfta kollar. Onun kafasına top atan çocuğa saldırsa da bir süre sonra onunla arkadaş olmasını da bilir. Kanna’nın dediği gibi “Erkeklerin anlaşma şekli farklıdır”. İkisinin çıktığını düşünen kızlar Haruta’ya arkadaşlık teklif etmemiştir. Kanna sadece arkadaş olduklarını söyleyince okulun popüler kızları cesaretlenir.  
Kanna’ya da karşı erkekler boş değildir hatta Haruta’nın kuzeni de ona yaklaşmak ister ancak karşısında Haruta’yı bulur. Haruta onu başbaşa havaifişek izlemeye davet eder. Kanna o an aşk mevzusunu anlar. Hatta çocuk akşam onu gizlice odasında ziyaret edip aniden öpüverir. Tek hayalinin motosiklet aldığında hoşlandığı kızı gezdirmek olduğunu söyler. Haruta’nın en yakın arkadaşı da Kanna’dan hoşlanmaktadır. Havaifişekleri izlemeye Kanna’yı götürmüştür. Haruta, Kanna’nın yanına gitmek isterken bir kaza geçirir ve hayatını kaybeder.  
8 yıl sonra. Kanna bir barda Akazawa isminde biriyle karşılaşır. Sarhoş olan çocuk onunla flört etmeye çalışırErtesi gün işyerinde Akazawa’yı görünce bunun kaderin bir oyunu olduğunu anlar. Bu sefer temkinlidir.  
İkisi bir süre mail yoluyla konuşurlar ve arkadaşlık ilişkilerine tekrar başlamak için yemeğe çıkarlar. Önce geçmişten bahsetmek istemez. Haruta, Kanna için eskide kalmıştır. Roku Akazawa ise ilkokuldayken çevresinde dolanan bir kızın ölümüne sebebiyet verdiğini Kanna’ya anlatır. Bu onun için büyük bir sırdır. Ortak noktaları bulmuşlardır. Sıra yaraları sarmaya, suçluluk duygularıyla başa çıkmaya gelmiştir. 
Akazawa küçük kızın ailesini ziyarete gider ve ona bir günlük verirler. Yolda onu okur, kızın ona olan aşkını anlar. Ve günlüğü Kanna’ya okutmaya karar verir. Bir gün dağ gezintisinde Kanna düşer ve Akazawa onun öldüğünü sanır. Oysa o an Kanna’yı kazanmıştır. Kanna hastalınınca Akazawa, Akazawa hastalanınca Kanna ona bakar. İş resmiyete dökülmese de ortada bir ilişki vardır. Geçmişe yolculuk yapmaya başlarlar. Çünkü gelecekteki aşklarına o ağırlığı yüklemek istemezler. İkisi de eski aşklarıyla ve suçluluk duygularıyla yüzleşir... Henüz 23 yaşındadırlar ve önlerinde yaşanacak uzun bir hayat vardır.  Bazen ayık kafayla bazen de sarhoş olarak konuşacak çok şeyleri vardır. 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...