14 Şubat 2019 Perşembe

Ghost In The Shell-Tokyo Ghoul-Gintama

Rupert Sanders'in yönettiği "Kabuktaki Hayalet"in başrollerinde Scarlett Johansson, Michael Pitt, Michael Wincott, Takeshi Kitano ve Juliette Binoche oynuyor. Japon sanatçı Masamune Shirow tarafından yaratılan bir manga serisinden uyarlanan bilim kurgu filmi, "9. Birlik Özel Görev Gücü"nün başında yer alan, özel operasyonlardan sorumlu insan cyborg hibritin öyküsünü anlatıyor. Aynı zamanda Mamoru Oshii imzalı, 1995 yapımı ünlü animasyon filmi Ghost in the Shell'in live-action uyarlamasıdır.

Binbaşı Major, ameliyat masasındadır. Uyanınca ona limandaki bir kazadan kurtulduğu söylenir. Vücudu kurtarılamadığı için ona yeni bir vücut yapılmıştır... Bir sene sonra azılı suçluları yok etmek için görevinin başında olan Binbaşı, zaman zaman anlam veremediği anılar görür. Doktoru da onları etkisiz hale getirmek için bazı müdahalelerde bulunmaktadır. Binbaşı kendini adadığı görevinde azılı bir suçlu olan Kuze ile karşı karşıyadır. Ona ulaşmak için cesurca hamleler yapar. Yol arkadaşı Batou da onu yalnız bırakmaz.  

Düşman bilinen Kuze, aslında Binbaşı'nın gözünü açacak tek kişidir. Çünkü ona söylenen yalanların ortaya çıkmasına sebep olur. Bakalım Major adaletsizlik için neleri göze almıştır?


Tokyo Ghoul, 29 Temmuz 2017 tarihinde vizyona giriyorSui Ishida tarafından oluşturulan manga Weekly Young Jump'da Eylül 2011 - Eylül 2014 tarihleri arasında yayımlanmış. Devam serisi de 16 Ekim 2014'te başlamış olup halen devam etmektedir. 12 bölüm televizyon animesi olarak; 3 Temmuz 2014 - 19 Eylül 2014 tarihleri arasında, diğer 12 bölüm anime ise mangadan farklı bir hikaye ile 8 Ocak - 26 Mart 2015 tarihleri arasında yayınlanmıştır 
Ken Kaneki, bir kafede Rize Kamishiro adında bir kadınla tanışır. İkinci buluşmaları biraz kanlı biter. Çünkü Rize bir ghoul (gûl) dur. Yani insan eti yiyerek yaşamını sürdüren bir çeşit canlıdır. Rize onu ısırdıktan sonra üstüne düşen inşaat demirleri yüzünden ölür. Ken de hastaneye kaldırılır. Doktor, Kaneki'ye Rize'nin organlarını nakil eder. Böylece hayata geri döner. Daha sonra kendini saklamak için uğraş verse de Kaneki, yarı insan/yarı gûl şekilde topluma katılıp yaşam mücadelesi vermeye başlar. 
Ghoul ne demektir? Vampire benzeyen ghoul’lar sadece kan emmek yerine avını tümüyle yerler. Kimi insan yemeyi zevkle yaparken kimisi de mecburiyetten yapar. Tokyo’da onlara karşı mücadele eden CCG (Commission of Counter Ghoul) adlı bir birim de bulunmaktadır. Ken Kaneki’nin yaşam mücadelesi de hastanede başlayan ikinci hayatıyla daha bir anlam kazanır. 

Gintama; Hideaki Sorachi tarafından yazılan Shonen Jump dergisinde yayımlanan bir mangadır. Edo'da yaşayan Sakata Gintoki, Shimura Shinpachi ve Kagura'nın komedi ve aksiyon içeren yaşamını anlatır. Bir samuray olan Gintoki, Shinpachi'yi, gezegenlerini ele geçiren amantolardan kurtarmıştır. Daha sonra en güçlü klan olan Yato klanından Kagura ile tanışırlar ve Yorozuya'yı oluştururlar. Gintoki sıradan bir insanmış gibi göründüğünden düşmanlarının alayına maruz kalır. Gintoki Amantoların işkalinde onlar ile savaşmıştır ve arkadaşlarının ona verdiği isim ise Beyaz Şeytan'dır.  
Gintoki ve arkadaşlarının başına gelen olaylar bazen komik, bazen hüzünlü ve bazen de macera ve aksiyon doludurSık sık Gintokinin eski savaş yoldaşlarından olan ve 'Kihetai' denen bir terör örgütünün lideri olan Takasugi ile mücadele ederler. Zamanla Amantolar arkasındaki gerçek önyüze çıkar ve örgütler arası savaşlar başlar.

JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable 
Haftalık Shonen Jump dergisinde 1987-2004 yılları arasında yayınlanan ‘JoJo’s Bizarre Adventure mangası 2005 senesinde Ultra Jump adlı dergide yayınlanmaya devam etmiştir. Hirohiko Araki'nin mangasının dördüncü bölümü olan “Diamond is Unbreakable”ı Ağustos ayında live action film olarak izleyebileceğiz.  
Film, S şehrindeki Jōsuke Higashikata ve arkadaşlarının başına gelen olayları anlatıyor. Sihirli okun ortaya çıkması gerekmektedir. Çünkü ancak diğerlerini o durdurabilir.” Birçok televizyon animesine adapte edilen manga Kuzey Amerika’da da okuyucularıyla buluşmaya başlamış. Warner Bros ise Diamond is Unbreakable filminin yapımcısı... Şimdiden iyi seyirler.

Neko Atsume No Ie 
20 Ocak 2014 senesinde çıkan kedi toplama oyunu “Neko Atsume” den uyarlanan filmin adı “Kedi Toplama Evi”. Masaru Sakumoto best seller kitaplar yazan biridir. Ancak son zamanlarda ona pek ilham gelmez. Hayatında yeni bir sayfa açmak adına yeni bir eve taşınır.  
Masura çatısında konuşan bir kedi ile karşılaşır. Daha sonra onu göremez. Kediye yemesi için yemek götürür ve onu bulmak için elinden geleni yapar. Diğer kedilerle arasında farklı bir iletişim başlar. Bakalım Masura yeni kitabı için nasıl bir ilham kedisi! ile karşılaşacaktır... 8 Nisan’da gösterime giren filmi kediseverler ayrı bir duyguyla izleyecek.

Blade of the Immortal 
Afternoon dergisinde 1993 senesinden 2012’ye kadar yayınlanan manganın yaratıcısı; Hiroaki Samura. Aynı adlı mangadan uyarlanan film, diğerlerine göre biraz daha kanlı. Manji’nin kızkardeşi gözü önünde öldürülmüştür. İntikam almaya karar veren Manji’ye güç vermek için gizemli bir kadın ortaya çıkar. Bu kadın ona sonsuz gençlik ve ölümsüzlük bahşeder. Rin’in ailesi de yok edilmiştir. O da intikam için bir yolculuğa çıkar bu süreçte Manji’den destek ister. İkisi "Itto ryu” ya karşı bir savaşa girerler. Bu savaştan acaba kim galip çıkacaktır?

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...