14 Şubat 2019 Perşembe

Bakuman



Film manga yayınlayan Weekly Shōnen Jump dergisinde başlıyor. 1968 yılında kurulmuş olan dergi, önce pek ilgi çekmese de zamanla diğer dergilerle rekabete girecek kadar büyümüş hatta 1970 senesinde 2 milyonluk satış rekoru kırmıştır. Bu dergi sayesinde komik manga dergilerinin sayısı artmıştır. Akira Toriyama’nın mangası “Dr. Slump” 1980’de büyük tartışmalara yol açmış hatta filme aktarılmıştır. Yazarını da zengin etmiştir. Dergi günden güne Japonyada rekor kırar. Her iki çocuktan biri Jump okumaktadır. Dergideki mangaların teması ise “Arkadaşlık, çaba ve zafer”dir.  
Moritaka Mashiro okulun en güzel kızı Azuki’yi kalbine çizdiği gibi defterine de çizer. Sınıf arkadaşı Akito Takagi de o çizimleri bulur. Ona birlikte çalışmayı teklif eder. “Ben yazayım sen çiz” diye Moritaka’yı ikna etmeye çalışırken sakarlıkla merdivenlerden yuvarlanırlar. Azuki çizimleri görür. Akito da ona “Seslendirmen olmak istiyorsan gel bizimle çalış” diyerek kendince ekibi kurar. Böylece yazan çizen ekip yani mangaka oluşmuştur.  
Moritaka aniden kıza evlenme teklifi eder. Çünkü az önce merdivenlerden düşmüştür ve aşk yüzünden çizimler yapmaktadır... “Senin kafan iyi mi?” imasında arkadaşına bakan Akito bir şok daha yaşar. Azuki de ona karşı boş değildir. İkisi bu haberi bağırarak kutlarlar. 
Aslında Akito manga çizen amcası sayesinde bu işe girmiştir. Ancak o 8 sene önce çok çalışmaktan ölmüştür. İki kafadar amcanın ofisinde gezinirler. Akito hayranlığını gizleyemez. Moritaka amcasının çalışma prensiplerini anlatır ve nasıl bir yol izleyeceklerini belirlerler.  
Uzun bir çalışmadan sonra Moritaka ve Akito Shōnen Jump dergisine mangaları sunmaya gelmiştir. İlk etapta büyülenseler de yazı işlerine girince gördükleri karşısında dilleri tutulur. Her taraf çizimlerle doludur. Uyku halindeki bir görevliyi görürler ve değerlendirmeye alınırlar. Adam onlara manga için yeterli olmadıklarını ama umut verdiklerini söyler. Tekrar çizmeleri öğütler ve diğer yayıncılara göstermemek üzere onları uğurlar.  
İki haftada eksikleri tamamlayan mangaka yine dergiye gelir. Orada genel yayın yönetmeni çizdiklerinin ilginç olmadığını direkt olarak söyler. Moritaka çok sinirlenir. Çünkü yayın yönetmeni amcasının eski editörüdür ve onun çizdiği “Bakuman”ı bitiren kişidir. İki kafadar tam motivasyonla çalışmaya devam ederler. Ve yarışmada ikincilik ödülü alırlar. Bu Moritaka’ya yetmemiştir.  
Moritaka ve Akito önce diğer yarışmacılara burun kıvırsa da hepsinin farklı yönlerini ilgiyle incelerler. Hatta hep birlikte içmeye giderler. Konuştukları tek konu derginin bir numaralı çizeri olacak olan yetenekli bir liselidir. Hepsinin amacı dergide seri çizmektir. Bu sebeple hep bir yarışma halindedirler. Moritaka bir şeyleri anlamaya başlar. Mangayı manga yapan okuyucudur, tıpkı amcasının dediği gibi. Tüm mangakalar seri için çalışmaya başlarlar. 
Çalışma uykusuz kalınan geceler sonunda tamalanmıştır. Moritaka ve Akito’nun işi manga stillleri olmadığı gerekçesiyle dergi tarafından kabul edilmez. İki liseli üzülse de yılmadan yollarına devam ederler. Yaşadıkları onlara doğruyu göstermiştir. Derginin diğer seçmelerinde çizimleri onaylanır. Moritaka müjdeyi Azuki’ye verir. Onun da hayalleri gerçekleşmeye başlamıştır. Ve birbirlerine verdikleri sözü hatırlarlar. Moritaka’nın mangası anime olunca onu Azuki seslendirecektir. Ancak önlerinde aşk yaşamak için bazı engeller vardır.  
Kimi zaman birbirinden kopan kimi zaman da birbirine sımsıkı sarılan arkadaşlıklar... Jump dergisindeki mangaların ana temasını hatırlamak gerekirse “Arkadaşlık, çaba ve zafer”. Her zaman kazanmak dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...