14 Şubat 2019 Perşembe

Bokura ga İta Zenpen -1



Yeni bir eğitim-öğretim yılı yine aşık olmaya hevesli liseliler... Öğrenciler tatlı bir telaş içindeyken okulun çatısında sınav sonucunu öğrenen iki kişi vardır. Nanami 8 puan, Yamamoto da 100 puan almıştır. İkisi ilişkilerden, zekadan ve dertlerden bahsederler. Kısa süren bu konuşma sonunda Nanami “Bana sorunlarını anlatabilirsin” derOkulun popüler çocuğu olan Yamamoto’nun da onun adını bilmesi Nanami’yi şaşırtır.  
Kızlar sadece sevdiği çocuk için evde yemek yapmaz bazen de ödev yapar. Müzik ödevi tamamdır! Nanami koro için Yamamoto’ya onu ulaştırır. Hoşlandığı çocuk hakkında daha çok şey öğrenmek için eskiden yakın arkadaşı olan Takeuchi Kun’a sorular sorar. Yamamoto’nun kız arkadaşını bir trafik kazasında kaybettiğini öğrenir. O yüzden hiçbir şeyi takmayan yapıya sahiptir. 
Nanami, Yamamoto’nun okul yıllığından eski sevgilisini bulmasını ister. İkisi kız hakkında konuşmaya başlarlar. Yamamoto ilk görüşte ona aşık olduğunu, sevgilisinden ayrılması için ikna edip ona çıkma teklifi ettiğini anlatır. Eski günler gözünde canlanır. Kızı korumaya söz verdiğini ve onunla geçirdiği önemli anları hatırlar. Hatta diğer çocuğu seçtiğini düşünerek aldatıldığını hisseder. Bu sebeple o öldüğünde hiç ağlamamıştır. 
Nanami aşık olduğu çocuğu yalnız bırakmak istemez. Hatta onun nasıl kalbine gireceğini düşünür. Bu acımayla karışık duygu ikisini birbirine yakınlaştırır. Çıkmaya başlarlar. Elele sahilde gezmeler, otobüs duraklarında öpüşmeler derken yüzük bile beğenirler. İş biraz ileri gitmiştir. Yamamoto’nun ondan sakladığı sırları başka bir kızdan öğrenir. Bunu pek umursamasa da çocuk bir adım geri çekilmiştir. 
Bir süre ayrı kalan aşıklar yüzükle işi tatlıya bağlarlar. Tam bu esnada yeni bir dalga gelir. Sır açığa çıkar. Yamamoto ilk aşkı onu aldatınca intikam almak istemiştir Kızın kardeşiyle birlikte olmuştur. Nanami ise son derece üzgündür. Uzun bir süre birbirlerinden ayrı acı çekerler. Sonunda doğru yolu bulurlar, sır saklamak yerine birbirlerinin mutluluğu için uğraşmaya karar verirler. Bu aşk 10 senelik bir zaman diliminin başlangıcıdır. İstasyonda Nanami büyük aşkını uğurlar. Son sahnede de bir iş kadını olduğunu görürüz. Filmin ikinci serisi için bir çengel atılmıştır. ‘Bu aşka ne olacak’ diye merak edenler ikinci seriyi kaçırmamalı.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...