14 Şubat 2019 Perşembe

Strobe Edge



Sıradan bir gün ve sıradan bir tren yolculuğu... Bir liseli kız için bambaşka anlamlarla yüklü. Çünkü kalbi aşkla atıyor. Liseli Ninako trenden inen Ren’in peşinden gider ve ondan hoşlandığını belli eder. Ren de gönlünde başka bir kız olduğunu açıkça söyler. Ninako için onun yakınında olmak yeterlidir. Ortaokuldan beri genç kızdan hoşlanan Daiki ona çıkma teklifi eder. Çünkü Ninako kötü günlerinde onun yanında olan tek kişidir. Bu sayede kıza aşık olmuştur. Ninako ise onu reddeder. 
Japon çiçekleri altında okula yürüyen gençler,  yeni eğitim döneminde hangi sınıfa düşeceklerini merak ederler. Ninako ile Ren aynı sınıfa denk gelmiştir. Ren yine sınıfın en yakışıklısıdır. Ne tesadüftür ki ikisi sınıf başkanı olurlar. Bir de yanlarında gönüllü arkadaşları Takumi vardır. Artık birlikte vakit geçirmeleri kaçınılmaz olur.  Güzel model Mayuka, aralarına kara kedi gibi girer. Cılız güneşte bile şemsiye kullanan Mayuka, ten renginin bozulmasını ve abur cubur yiyerek şişmanlamayı şiddetle reddeder. Ninako ise onu güzel olduğu için değil Ren ile çıktığı için kıskanır. Bu üzüntüyle bakan bir çift gözü gören Takumi dayanamaz ve kızı oradan uzaklaştırır. 
Ertesi gün Ren, “Ciddi değilsen Ninako ile oynama” tadında arkadaşına uyarıda bulunur. İşte bu noktada aslında kızı ne kadar önemsemeye başladığını anlarız. Takumi da Ninako’nun üstüne gider “Umutsuz bir aşk, sınırlarını zorlama”. “Sınırlarımı ben bilirim” diyen Ninako her zaman Ren’in yakınındadır. Hasta olduğu zaman bile başını bekler. Onun yaralarını sarar. Ren’in pişmanlık duyduğu şey ise Mayuka’ya tutamayacağı sözler vermiş olmasıdır. Anne babası boşanan kıza “Her zaman seninleyim” demiştir. Bu da ağır gelmeye başlar. Eve dönüş yolunda ikisi birbirine yakınlaşır. Romantik bir şekilde Ninako Ren’in omuzunda uyur. Ren de ona sarılıverir.  
Ren, akşamları bir restoranda garson olarak çalışır. Takumi onu ziyarete gelir ve ağzından çıkan tek söz “Ben Ninako’yu seviyorum” olur. Ninako ve Takumi havaifişek gösterisini izlemeye gittiklerinde Takumi’nin eski kız arkadaşıyla karşılaşırlar. Bu noktada izleyici “Kim kiminle birlikte olacak?” diye düşünmeye başlar. Hemen sonrasında da Takumi Ninako’ya çıkma teklifi eder. 
Japon filmlerinin vazgeçilmez sahnelerinden biri olan havaifişek gösterisini ve birbirine aşk dolu gözlerle bakan iki aşığı izleriz. Güzel model sevgili de erkek arkadaşında gözü olan kızı hemen farkeder. Bunun üstüne de bir ayrılık konuşması gelir. Mayuka günden güne güçlendiğini ve birine ihtiyaç duymadığını söyler. Ren ise bu konuşma karşısında şoke olmuştur. Mayuka ise “Kalbinde başkası var” diyerek bir bomba daha patlatır.  
Ayrılık haberiyle okul sarsılır. Ninako’nun ise sevinçten ağzı kulaklarındadır. Takumi’nin tadı eski kız arkadaşının okula gelmesiyle kaçar. Çünkü kız geçmişte Ren’e yakın olmak için onu kullanmıştır. Bir şekilde olaylar tatlıya bağlanmaya başlar. Hatta o kadar tatlılaşır ki Ren Ninako’ya çıkma teklifi eder. “Kız evi naz evidir” misali Ninako teklifi reddeder ve acı çekmeye devam eder. Aşkın sadece mutluluk olmadığını içinde ızdırabı da barındırdığını henüz lise çağında anlamıştır. Bunu Takumi’ye anlatırken bir yere varamayacaklarını anlarlar. “Gençken aşkın tadını çıkaralım” diye onları sevenlerin kollarına doğru koşarlar. 
Ninoka Ren ile ilk karşılaştığı yerde istasyondadır. Ninoka, “En küçük şeyleri bile seninle paylaşmak istiyorum” der. Bu da aşkı anlatan en güzel cümle değil midir?

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...