10 Mayıs 2018 Perşembe

You Were Never Really Here



Jonathan Ames'in kitabından uyarlanan 'Hiçbir Zaman Burada Değildin'in yönetmeni Lynne Ramsay. Neonlu tabelalar, derin müzikleriyle filmin atmosferi izleyicinin aklına kazınıyor. Joaquin Phoenix'in oyunculuğundan öte büründüğü karakter gerçekten etkileyici görünüyor. Küçük kızın masumluğu ve bakışındaki yardım çığlığı filmi sessiz ama anlamlı hale getiriyor.
Uzun savaşlardan sonra çocukluk psikolojisinin de altından kalkmaya çalışan Joe acımasızlığıyla bilinir. İşleri kökünden halleden adama son gelen iş senatör adayının kaçırılan kızını bulmaktır. Küçük kızların satıldığı yerde gördüğü sübyancıları acımadan öldürerek izleyiciye katarsis yaşatan Joe, çoktan kahraman olmuştur. 
Kızı bulan adam görevini yerine getirmek üzereyken kendini bir komplonun içinde bulur. İşi ona veren adam ve kızın babası artık ölüdür! Silahlar bu kez ona döner. Joe, yalnız yaşayan annesini de bu uğurda kaybedince işin peşini bırakmaz. Oysa küçük kız da ondan cesareti alıp çoktan kendini korumaya almıştır. 
Özellikle kahvaltı yaptıkları mekandaki son sahne çok etkileyici. Umut ve umutsuzluğu iyi anlatıyor. Kızın dediği gibi "Bugün güzel bir gün". İyi seyirler.)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...