10 Mayıs 2018 Perşembe

Happy End


"Mutlu Son" Michael Haneke'nin yazıp yönettiği son filmi. "Aşk" filminden sonra uzun bir ara veren yönetmen bu kez Fransız zenginleri ve arka plandaki göçmenleri konu alıyor. Diğer filmleri yanında daha naif kalan Mutlu Son izlenmeye değer. 
Laurent Ailesi inşaatlarından gelir elde eden üst tabaka bir ailedir. Büyükbaba Georges yaşı geldiği için bir an önce ölmek ister. Anne ise evin ablasıdır, şirketteki işleri o yürütür ve işi ilerletmek için Amerikalı bir avukatla yakınlık kurar. Thomas da ikinci evliliğini yapmış ve bir çocuğu olmuştur. Ancak ilk karısının ölüm döşeğinde olmasıyla kızını da yanına almak zorunda kalır. Önceleri her şey mükemmel gibi görünse de küçük kız Eve'in gözünden herkesin gerçek yüzü bir bir açığa çıkar.  Haneke bu durumu kızın saflığıyla vermesi inanılmaz başarılı.
Filmin inşaattaki toprak kaymasıyla başlaması, Anne Laurent'in işçilerin suçlamalarını bastıracak yöntemler bulması güçlü-zengin, fakir-zayıf çatışmasını bize anlatıyor. Finale doğru aile yemeğine çağrılan göçmenlerin oradan çıkarılması beklenirken masa kurulup onlara ziyafet çekilmesi ise neticede kabullenilmesi gereken bir sorunu önümüze getiriyor. Karakterlerin zayıflıkları da filmin temel noktalarından. İzlenmesi en güzel Haneke filmi olabilir:)) İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...