10 Mayıs 2018 Perşembe

The Whiskey Bandit


Nimrod Antal'ın yazıp yönettiği "The Whiskey Bandit" Macaristan yapımı macera filmi. Aslında Attila Ambrus'un hayat hikayesini konu alıyor. Romanya'dan genç yaşta kaçıp Budapeşte'ye gelen bir buz hokeyi oyuncusunun hayallerinin nasıl şekil değiştirdiğini anlatıyor. Biraz mecburen sonra da lüksten...
Attila aile sevgisinden uzak büyümüştür kleptomani hastalığı vardır. Ona bakan nenesi de ölünce yetiştirme yurduna verilir. Küçüklüğünden beri buzda kayarak sporcu yeteneğini geliştirmiştir. Romanya'daki Ceauşescu baskısından bir trenin altında kaçarak Macaristan'a sığınır. Bir spor salonunda kalmaya ve buz hokeyi oynamaya başlar. O sırada kendine yeni arkadaşlar edinir, hatta bir kıza da aşık olur. Önündeki en büyük engel vatandaşlık konusudur.
Bakanlıkta çalışan birine para öder ancak bu kimlik kartı için yeterli değildir. Attila ne yapacağını bilemez ve gözünü karartıp banka soyar. Ödemeyi yapınca  kimliğine kavuşur. Bu soygun gözüne yeterli görünmez. Hem sevgilisinin ailesi zengin damat adayı istemektedir hem de Attila bu başarıya bağımlı hale gelir.
Üst üste defalarca banka soyar ve hiç yakalanmaz. Banka soymadan önce sürekli viski içmeye başlar. Halk gözünde kahraman olsa da polis peşindedir. Attila asıl hatayı bir arkadaşını yanına ortak alarak yapar. Sayısız banka soyup parayı dünyayı gezerek yerken ortağı onu ele verir. Sınırda yakalanan adam polis göz altısından bile kaçmayı başarır. 
Şimdi Romanya'da hapiste öğrendiği çömlekçilikle para kazanan Attila'nın ilginç öyküsü çok güzel işlenmiş. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...