15 Mayıs 2018 Salı

Marti, dupã Crãciun


"Tuesday After Christmas" filminde Paul'ün orta yaş bunalımına tanık oluyoruz. Bir kadının gözünden ancak bu kadar yumuşatılabilir:)) Bükreş'te karısı ve kızıyla yaşayan Paul, aynı zamanda başka bir kadınla birliktedir. İki hayat yaşamak ona zor gelmeye başlar. Hangi tarafa ait olduğu konusunda film boyunca pek renk vermez. Ailesiyle olan zamanda normal bir baba, sevgilisiyle olan zamanda tam bir 'boy friend' karakterine bürünür. 
Noel yaklaşırken karısı aile kutlaması ve kızının Noel babadan hediye alma şeklini en ince ayrıntısına kadar düşünür. Paul'ün aklı aniden annesinin yanına giden sevgilisindedir. Bir yalan uydurup onu görmeye gider. Sevgilisinin annesi de bu ilişkiden pek hazzetmemektedir. Oysa aşıklar kimseyi takmazlar, sessiz ve sakin direnirler.
Paul sıradan bir günde karısına her şeyi itiraf eder. Ne olduğunu anlamayan kadın aklı selim kalmaya çalışır. Tabii elinden geldiğince... İkisi anlaşırlar yeni yıldan sonra artık değişik bir hayatları olacaktır.
Aile ilişkilerini sorgulayan, doğal ve güzel bir film. İyi seyirler.)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...