10 Mayıs 2018 Perşembe

Petit Paysan-Bloody Milk



Pierre, 35 yaşında bir çiftçidir. Tek bildiği inek bakmaktır. Gününü onlarla geçirir hatta geceleri bile onları telsizinden dinler. Çünkü hayatta en önem verdiği şey ineklerdir. Her şey yolunda giderken Avrupa'da salgın olan bir hastalık Pierre'in aklına takılır. Sürekli sosyal medyadan hastalık yüzünden inekleri telef olan çiftçilerin yakarışlarını izler. Uzun süre hayvanlarına emek veren çiftçiler zor durumdadır çünkü devlet destek ödemesini geciktirmektedir. Pierre 'ya benim de başıma gelirse?' diye tedirginlikle inekleri yoklar. 
Ancak bir gün bir tanesi hastalanır. Pierre ne yapacağını bilemez. Onu fırıncının kızıyla baş göz etmeye çalışan annesi, veteriner kardeşi ve eğlenceli arkadaşlarını atlatarak ineği yok eder. Polise gider tek çözüm ineği yediğini söylemesidir. Veteriner kardeşi bir şeylerden şüphelense de Pierre hayvanlarını kaybetmeye hazır değildir.
Yeni doğum yapan ineği de hastalanınca Pierre kendini kaybeder. Ne yazık ki işleri yoluna koymak kardeşinin ikna yeteneğine kalmıştır. Basit, sıradan bir adamın işini ne kadar önem verdiğine dair bir film. "İnatçılar" ismindeki Kuzey filmini bana hatırlattı. Filmin yönetmeni; Hubert Charuel, senaryoyu Claude Le Pape ile birlikte yazmış. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...