10 Mayıs 2018 Perşembe

Cocote


"Cocote" bir Dominik Cumhuriyeti yapımı film. Yönetmenin ismi baya uzun; Nelson Carlo de Los Santos Arias. Azizlerin Nelson'u gibilerinden:)) İKSV festivalinden ülkesine ödülle dönen filmin yönetmeni deneysel sinemadan geliyor. Yani izlenenlerin bir şeyle bağlantısı olmak zorunda değil gibi görünse de kendisi kurmacayla-deneyseli çok iyi bir biçimde birleştirmiş.
Santa Domingo'da zengin bir evde bahçıvan olarak çalışan Alberto babasının  ölüm haberiyle köyüne geri döner.  Aslında babası çoktan gömülmüştür. Ailesinin tek istediği polis tarafından katledilen babasının intikamının alınmasıdır. Ancak Alberto dini ve yaşam biçimi gereği bunu reddeder. Özellikle kız kardeşinin yakarışlarını sineye çekmeye çalışır. Ne yapacağını bilmez bir halde (dini ritüel olan) ölünün arkasından yas sürecine katılır. İntikam alıp almaması ona değil daha çok aileye bağlı bir hale gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...