11 Ocak 2018 Perşembe

Una Mujer Fantástica



Marina geçimini sağlamak için gündüzleri garsonluk akşamları da şarkıcılık yapmaktadır. Sevgilisi Orlando ile birlikte yemek yer ve dans eder, eve geldiklerinde birlikte olurlar. Ancak gece adam fenalaşır. Marina onu apar topar hastaneye götürür. Ne yazık ki Orlando kalp krizi geçirmiş ve kurtarılamamıştır. Marina şoka girer, adamın eşyaları eline tutuşturulunca hastaneden çıkar. 
Polis peşindedir, her şeyi tek tek sorar. Orlando'nun kardeşi gelip olayı kapamaya çalışır. Çünkü Marina bir transtır ve Orlando'nun öldüğü zaman onunla birlikte olduğunun duyulması hiç iyi olmayacaktır.
Marina olayın acısını yaşamak ve sevgilisinin yasını tutmak ister. Orlando'nun ailesi ve toplumun trans bireye olan bakış açısı buna izin vermeyecektir. Orlando'nun oğlu onun babasıyla birlikte yaşadığı evden çıkmasını ister, köpeğini alır ve cenazeye gelmemesi için hırpalar. Marina pes etmez. Hem yargıya hem de etrafına karşı aşkına olan saygısını göstermek ister. Bir yandan da kadın olmanın verdiği hisleri olabildiğince yaşar.
Sebastian Lelio'nun hem yazıp hem yönettiği film görülmeye değer. Hele ki yönetmenin önceki filmi "Gloria" izlenip beğenildiyse:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...