14 Ocak 2018 Pazar

The Disaster Artist


Greg gittiği tiyatro kursunda kendine has üslubu olan Tommy ile tanışır. Cesurca doğaçlama yapan Tommy Greg'i etkilemeye başarmıştır. Onun sınır tanımayan hali sayesinde Greg, özgüven kazanmaya başlar. Bu pek Tommy'nin umurunda değildir, yeni arkadaşı Greg'in tek hayali olan oyunculuğu gerçekleştirmek üzere ona öneride bulunur. Hollywood'a gidip şanslarını orada deneyeceklerdir. Greg henüz 18 yaşındadır, kendinden büyük biriyle oraya gitmekten çekinir. Tommy onu ikna eder, orada evi vardır amaçlarına ulaşmak için hemen harekete geçmeleri gerekmektedir.
Evin en güzel yerini Greg'e verir, ajanslara vermek için fotoğraf çektirirler. Yakışıklılığı sayesinde Greg hemen bir ajansa kaydolur, hiç iş gelmez. Canı sıkılmaya başlarken karşısına güzel bir kız çıkar. Yavaştan kendi hayatını kuran genç adam bir bakıma sponsoru olan Tommy'nin canını sıkar. İkisi tekrar yakın olmak için kendi filmlerini çekmeye soyunurlar. Tommy senaryo yazmayı öğrenir ve "The Room" isimli projesini çekmek için kamera satın alır, ekip kurar. Ne de olsa kaynağı bilinmeyen bolca parası vardır. İşin en meşakkatli kısmı başlar. Set kurulur ve "Kayıt" denir. Film çekimine başlanır ancak en büyük sorun Tommy'nin yeteneksiz olması ve sette canı istediği gibi davranmasıdır. Greg günden güne bunalmaya başlar. Hatta onun için dizide bir rolü bile geri çevirir. 
Her şeye rağmen arkadaş olmaya söz veren ikisi bakalım ilk filmlerinin geri dönüşlerini nasıl karşılayacaklardır?
Film "The Disaster Artist" kitabından uyarlamış gerçek bir öyküye dayanıyor. James Franco'nun hem başrolde olup hem yönettiği filmde kardeşi Dave Franco da oynuyor. Şimdiden birçok ödül alan filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler:)


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...